Om webbplatsen

Här kan du läsa lite om hur SkrattNet har utvecklats och vilka tekniker som använts.

Teknik

Under utvecklandet av SkrattNets webbplats har vi använt så kallade webbstandarder*. Det innebär bland annat att XHTML 1.0 har använts för att strukturera innehållet och att CSS använts för att formge webbplatsen. Genom att använda webbstandarder har en rad olika fördelar uppnåtts.

* Webbstandarder är teknologier som etablerats av W3C och andra standardorgan och som används för att för att skapa och tolka webbaserat innehåll.

Tillgänglighet

Vi har gjort vårt bästa för att se till att SkrattNets webbplats ska vara tillgänglig för så många personer som möjligt. Vi vill att alla ska kunna ta del av SkrattNet, tekniska eller fysiska förutsättningar ska inte få utgöra ett hinder – det ska vara möjligt att komma åt innehållet oavsett vilken typ av webbläsare eller dator man använder, och oavsett om man har ett funktionshinder eller handikapp av något slag.

Därför har vi i största möjligaste mån försökt följa de riktlinjer för tillgänglighet på webben som fastställs i W3C:s Web Content Accessibility Guidelines 1.0.

Webbläsare

Så gott som alla moderna webbläsare har fullgott stöd för webbstandarder som XHTML och CSS, vilket innebär att SkrattNet bör fungera helt korrekt för de allra flesta. Skulle det dock råka vara så att du använder dig av en gammal webbläsare med bristfälligt standardstöd får du istället se en oformatterad, men fullt funktionell, version av webbplatsen.

SkrattNet är utvecklad i och för moderna webbläsare, såsom:

Sidan fungerar även i Internet Explorer, men för att få någorlunda samma design och funktionalitet rekommenderas att uppgradera till minst version 8, helst ännu högre.

Finns det inget skämt här?
Det är klart att det finns ett skämt här: Världens slarvigaste fågel? Hafsörnen, så klart. 

Vem har gjort webbplatsen?

SkrattNets logotyp och grunddesign är framtagen av designern Erik Pavletic, och utveckling av webbplatsen har gjorts av webfarbror Adam Evertsson själv. 

Tidigare versioner av SkrattNet har varit egenhändigt knackade publiceringssystem eller rent utav rena HTML-filer, men sedan 2011 är SkrattNets ryggrad uppbyggd av Drupal, ett kraftfullt publiceringssystem som gör det lätt att förändra och uppdatera webbplatsen. Vill du veta mer om SkrattNets historia kan du läsa mer om det här.

Annons