2003-01-15: Det vanliga

Under en period arbetade jag med att renovera ett gammalt slott. Vid slottet fanns en hamburgerrestaurang, och där åt jag lunch dag efter dag. Efter ett tag kunde jag kliva in i restaurangen och nicka igenkännande till lastbilschaffisarna vid det bortre bordet för att sedan stega fram till kassan och beställa "det vanliga". Äntligen hade jag blivit stammis på ett sjabbigt hak!

Det finns en del människor som kan beställa "det vanliga" på Systembolaget, något som vittnar om än sämre kosthållning än den som jag stoltserade med under mina dagar i slottet. Men oavsett vad det handlar om, så är det något speciellt med "det vanliga". Självklart vill man hellre beställa det än en dubbel cheeseburgare med extra ost, stor pommes med rikliga mängder grillkrydda och en mellancola utan is. Om inte annat så låter det mer hälsosamt (dock ej i Systembolagsfallet).

Kanske skul