2003-03-12: Öh, typ språkproblem?

Jag är varken perfektionist eller Besserwisser, men jag kan stoltera med titeln språkpacifist. Begreppet innefattar att jag vid minsta tecken av en felaktigt stavad fras eller syftningsfel i tal och skrift reagerar med en snobbig rättning av det... Vokabulärt eller skrifligt. Detta är en egenskap som verkar gå mina kära klasskamrater på nerverna, förutom på svenskalektionerna förstås...

Jag ska göra en överdramatisering. En fundamental orsak till att människan är jordens dominerande art är vår förmåga att kommunicera, göra oss förstådda med varandra och därmed organisera oss. Utan kommunikation vore vi inget. Visst, mänskligheten går inte under om alla glömmer hur man pratar, men just nu nöter vi på språket. Bit för bit delar vi upp det i fragment som förr eller senare virvlar bort, i väntan på att