2010-04-20: Viralt så in i helv...

När reklamföretagen gör nya kampanjer nu för tiden ser de till att utnyttja datorerna och deras kameror till max. I höstas hade Radiotjänst en riktigt skön kampanj där man kunde ladda upp en bild på sig själv och sedan få se den bilden när Radiotjänsts chef (spelad av Stina Ekblad om jag minns rätt) öser beröm över de som betalar tv-licens. Kul idé...

Varje jul brukar jag få ett animerat julkort där fyra familjemedlemmar dansar till en amerikansk upphottad juljingel. Familjens ansikten har placerats ovanpå grönklädda jultomtealvers kroppar och funkar riktigt bra, även om pappan i familjen ett år hade fått en djuuuup urringning och ett par rejäla... ja, ni förstår. Lite fel, men kul — god jul!

Igår hittade jag en reklamfilm för GB-glass sommarsatsning GB Gold som jag tyckte var skön, om än lite kitschig. Hittade en uppföljning till den där du kan göra dig själv till Benicio del Toros motspelare i filmen, hur coolt som helst.

Kolla filmen för att få se hur det kan bli och hur du själv kan ladda upp ett foto på dig:

Hoppas att det kommer fler dylika kampanjsajter på nätet, fler talande hamburgare, fler dansande giraffer och många, många fler tokiga idéer.

Det är ju kul — god jul!

Annons