2010-09-02: Äktenskap

Vart femte år träffas en stor del av min släkt i en bonnig del av Sverige, bonnablodet flyter i mina ådror. I fem timmar fick man höra om vem som dött, vilka som blivit fler, vem som gift sig, vem som skilts sig...

Kul och härligt, och det förde tankarna till mina föräldrar och hur de träffades i en helt annan värld (well no, de bodde inte i en annan galax, bara för länge sedan då datorer inte fanns). De har snart varit gifta i 60 år. 60 ÅR! Helt otroligt, jag känner knappt folk som är så gamla — well, mina föräldrar är ju det naturligtvis...

Jag själv är nybörjare på det här med äktenskap — jag har bara sex år i bagaget.

Det förde dock mina tankar till boken som för närvarande ligger på nattduksbordet och som jag läser lite i på kvällarna innan John Blund tar fram stora bazookan och bombar mig till sömnriket — "Bara han diskar ska nog allt gå bra" — en bok med barncitat som gäller äktenskap, bröllop och allt mellan de två himlarna.

<