April, april 2000

Det var ett tag sedan som jag rapporterade om de aprilskämt som drog land och rike runt på denna underbara dag — denna skämtarnas helgdag — första april!

Förra året missade jag p.g.a. för mycket jobb, men i år så passade jag på att hålla ögonen öppna, och mycket riktigt, det skämtades i hela världen ånyo. Folk drogs vid näsan och blev utskrattade för att sekunden därpå luras tillbaka. Vad har då hänt? Jo....

April, april 2000

GöteborgsPosten basunerade ut att "Starköl säljs till rena reapriset". Helt sonika kunde man gå ner till Stenaterminalen och där köpa en back med 30 flaskor starköl för drygt en hundring. De hade fraktats till Sverige som ett test för att se hur svårt det kommer att bli för en person att föra in de 110 liter öl som det kommer bli i framtiden.

Fler Göteborgare blev lurade; GT skrämde slag på pensionärer genom att berätta om ett förslag från regeringen att sätta 55 år som övre åldersgräns vid köp av Trisslotter och lokalradion berättade om nakendemonstranter på Gustav Adolfs Torg.

Hallands Nyheter uppmanade läsarna att ta med sig badkläder och bege sig till kallbadhuset i Varberg där de kunde få vara statister i Peter Birros nya film.

Ystads Allehanda meddelade att man inom kort både skulle kunna gå och cykla till Bornholm tack vare den bredbandsbro som ska byggas mellan ön och fastlandet.

En bugg i flera av de mest populära e-handelsplatserna gör det möjligt att med tre snabba klick få hem varor och slippa fakturan, skrev Handelns utredningsinstitut i ett pressmeddelande.

EU-kommisionen borgar för trovärdighet tänkte många och använde sig av denna i sina aprilskämt. Östgöta Correspondenten lurades med att EU vill anpassa svenska språket till Internet. Alla prickar över å, ä, och ö skulle bannlysas.
Enligt Helsingborgs Dagblad var det EU det berodde på att alla skyltar och namn i Helsingborg nu ska stavas Haelsingborg. Inom fyra dagar ska alla skyltar vara ändrade för att visa att staden ingår i Öresundsregionen.

Dagens Nyheter behandlade nyheten om den verkliga orsaken till Telia och Telenors misslyckade fusion. Telia ville helt enkelt inte satsa på ny norsk br