Dagens nyheter igen

Man stämmer kafé för fadäs med iskaffe
26 augusti 2002 — Kiruna

Efter att ha spillt ut en kyld kaffedryck i knäet medan han körde genom ett lokalt kafés drive-through stämmer nu en 27-årig man kafét på 5 miljoner kronor för skador och psykiska men.

Mannen hävdar att det var en "traumatisk erfarenhet som påverkat mitt liv negativt på många sätt". Han hävdar också att han inte var medveten om iskaffets låga temperatur, annars skulle han ha varit mer försiktig med drycken.

Kaféts ägare sade under intervjun att "om man inte kan lista ut temperaturen på en dryck vars namn börjar med 'is' har man värre saker att bekymra sig om än en stunds fysiskt obehag orsakat av ens egen oförsiktighet. Han ådrog sig inga fysiska men, och vare sig hans bil eller ägodelar tog någon skada bortsett från en brun fläck i kalsongerna, som jag är säker på att han är van vid ändå."


Man arresterad för sexuellt ofredande av kvinnlig skyltdocka
19 augusti 2002 — Östersund

I torsdags arresterades en 36-årig man för att ha ofredat en skyltdocka på en Lindexaffär. Anställda på affären vittnar om hur mannen gick förbi dockan flera gånger och sedan hoppade upp på podiet där han började smeka dockans bröst. När mannen frågades om incidenten svarade han bara: "Jag kunde inte låta bli. Hon hade de finaste pattarna jag sett på länge."


Oartig biobesökare ihjälslagen
12 augusti 2002 — Uppsala

Filmentusiasten Alexander Swärd dödförklarades nyligen på Akademiska sjukhuset där han åkte in i torsdags. Detta sedan han blev brutalt misshandlad på en biograf för att ha svarat i telefon under en viktig del av filmens berättelse.

Direkt när den irriterande ringsignalen satte igång började folk väsa och röra sig i stolarna. "Så fort som jag hörde Bjällerklang spelas på en biograf mitt i augusti ville jag skada någon," sade en biografbesökare med ett uttryck av starkt hat i ansiktet. Men när Swärd sedan svarade i telefonen med normal röst och började ta upp en handlingslista med sin fru blev publiken helt galen.

"När han kom ner till tredje föremålet på den där listan, mjölk eller vad fan det nu var, ville jag bara köra upp mobilen i häcken på honom. Alla började klättra över rader av stolar för att komma fram till kisen och försöka strypa honom, jag också," sade en annan som var med i misshandeln.

"När jag såg honom i lobbyn visste jag att han var en arrogant tönt, det syntes på hans