En mans tankar

Det piper någonstans.
Har det börjat brinna?
Nä, det var väckarklockan. Illa nog dock.

”Elin! Stänger du av alarmet?”

Varför svarar hon inte? Har hon dött? Nejvisst, hon började ju tidigt idag.
Happ, vad ska vi ha till frukost idag, macka? Nej, smöret är slut. Flingor? Låter najs. Är mjölken sur? Kan den vara det? Den gick ut igår men den är oöppnad. Sur mjölk beror på bakterier men har det kommit till tillräckligt många bakterier om paketet varit stängt?
Luktar ok. Ladda enzymerna, här kommer första klunken!
Nejmen titta, den var okej, fram med flingorna!

Hmm, ingen tidning, har vi blivit insnöade? Kan man bli det i augusti? Eller har jag glömt betala prenumerationen? Får man Alzheimers av gammal mjölk? Eller valde jag mellan tidning och den nya jackan?
Skitsamma.

Behöver jag duscha?
Sniff sniff.
Jepp, verkar inte bättre.
Na na na nannana na, tvåla tvåla kroppen...
AAARGH!
Fuck! Kan man bli blind av schampoo? Känns så i alla fall. Nej, nu klarnar det något men inte helt, var är mina glasögon. Var är de? Lade jag dem inte här på handfatet? Var fan är de? Har vi en poltergeist i huset?
”Oh mäktiga andar, visa er!”
Nähä, inget hände. Lika bra det, hade något hänt hade jag flippat ur. Nä, kolla. Där ligger ju mina brillor. De måste ha glidit ned på golvet.

Fan, nu måste jag verkligen skynda mig så att jag inte blir sen. På med kläder och ut i bilen, var fan är nycklarna? Ah, på kroken där de ska vara.

Sedär, vi klarade oss igenom morgonrusningen med blotta förskräckelsen. Du och jag Tryggve, mot oss har all världens miljöbilar ingen chans.

Stämpla in, check. Sno en apelsin från surfittan i receptionen, check. Le inställsamt mot chefen.
”God morgon”
”Morron Nils, mycket att göra idag?”
”Jodå, det räcker till.” Le, glöm inte att le!
”Så bra att du har ångan uppe, då kan du ju ta hand om de här mapparna och arkivera dem. Hej så länge”

Jävla skithög, jag är vaktmästare, ingen jävla kontorsfjant. Jag ser fram emot att låta dig stifta bekantskap med komposthögen på baksidan, helst med en rörtång i nacken. Fan också, jag som sett fram emot att få läsa ut min roman i fred, nu måste jag leta rätt på arkiveraren och få honom att stämpla en bekräftelse på att han har fått dem. Jag tänker fan inte göra det själv, det finns spindlar i arkivet. Men när man talar om trollen...

”Öj! Sure!”
”Vad?”
”Här har du lite morgonnöje, se till att få fram stämpeln så att jag kan bekräfta till chefen att mapparna är arkiverade”
”Mjaaa, det kan jag inte göra just nu, jag har ju lite att stå i och så...”
”Gör mig det samma, skicka upp avin med stämpel och hela kör