Regler för katter

I. DÖRRAR:

Tillåt inga stängda dörrar i något rum. Ställ dig på bakbenen och klös lite på dörrkarmen om du vill få den öppnad. Du kan också sträcka dig in under dörren och försöka få tag på något med klorna och dra det till dig. Om du får tag på något av siden brukar reaktionen från människorna bli ögonblicklig. Då dörren väl är öppen behöver du nödvändigtvis inte gå in igenom den.
Då du har fått en ytterdörr öppnad, stå gärna och halvägs ut och tänk på allt mellan himmel och jord. Detta är väldigt viktigt då det är kallt ute, då det regnar eller snöar, eller då myggsäsongen är som värst.
Svängdörrar måste undvikas till varje pris.

II. FÅTÖLJER OCH MATTOR:

Då du känner att en hårboll är på väg upp bör du leta upp en soffa eller fåtölj att hoppa upp på. Om du inte hinner till något utav dessa går en orientalisk matta lika bra. Om det inte finns någon sådan i närheten är skor, badrumsmattor eller huvudkuddar bra substitut.

III. BADRUM:

Gå alltid med gäster in i badrummet. (Se regel I.) Du behöver inte göra någonting, bara sitta och titta på.

IV. EN HJÄLPANDE TASS:

Om en utav dina människor är upptagen med något och den andra inte gör någonting bör du ackompanjera den upptagna. Detta kallas "att ge en hjälpande tass"; människorna kallar det "vara i vägen".

De följande reglerna är enbart då du vill ge "en hjälpande tass":

  1. Då du övervakar matlagningen bör du sitta strax bakom kocke