Regel 1:
Livet är inte rättvist – vänj dig vid tanken!

Regel 2:
Världen kommer att strunta i din självkänsla. Världen kommer att förvänta sig att du lyckas med någonting INNAN du trivs med dig själv.

Regel 3:
Du kommer INTE att tjäna 400,000 kronor om året direkt när du slutar gymnasiet. Du kommer inte att bli vice VD med eget utgiftskonto förrän du har jobbat dig upp dit.

Regel 4:
Om du tycker att din lärare är hård, vänta bara tills du får en chef. Han kommer att vara lite stingsligare eftersom han inte har den trygghet som är resultatet av ett långtidskontrakt. När du rör till det, kommer han inte att fråga dig hur du känner dig.

Regel 5:
Att steka hamburgare är inte under din värdighet. Dina farföräldrar använde ett annat ord för hamburgerstekande: de kallade det “möjlighet”.

Regel 6:
Om du förstör allting, är det inte dina föräldrars fel, så gnäll inte om dina misstag, lär dig av dem.

Regel 7:
Innan du föddes, var inte dina föräldrar lika trista som de är nu. Såna blev de av att betala dina räkningar, tvätta dina kläder och lyssna på när du tjatade om hur cool du trodde du var. Så innan du räddar regnskogen från dina föräldrars generations skadedjur, försök göra dig av med lössen i garderoben i ditt eget rum.

Regel 8:
Kanske systemet vinnare/förlorare funkade i skolan, men det kommer INTE att funka i verkliga Livet. I vissa skolor var det okej att bli underkänd och de gav dig hur många chanser som helst att rätta till det och komma fram till rätt svar. Detta är inte det minsta likt någonting i Verkligheten.

Regel 9:
Livet är inte uppdelat i terminer. Du får inte ledigt på somrarna och mycket få arbetsgivare är intresserade av att hjälpa dig finna dig själv. Gör det på fritiden.

Regel 10:
TV är INTE verkligt. I Verkligheten måste folk faktiskt lämna kaféet och gå till jobbet.

Regel 11:
Var snäll mot nördar. Det är sannolikt att det kommer att sluta med att du jobbar för en.

Regel 12:
Rökning får dig inte att se cool ut. Det får dig att se löjlig ut. Nästa gång du är ute, studera en elvaåring med en fimp i mungipan. Så kommer alla över 20 att se dig. Samma sak med att ”uttrycka dig” med lila hår och/eller piercade kroppsdelar.

Regel 13:
Du är inte odödlig. (Se Regel 12.) Om du har fått intrycket av att leva snabbt, dö ung och efterlämna ett vackert lik är romantiskt, har du uppenbarligen inte sett en av dina likar vid rumstemperatur på sistone.

Regel 14:
Ha kul medan du kan. Visst, föräldrar är jobbiga, skolan störig, och livet deprimerande. Men en dag kommer du att inse hur underbart det var att vara barn. Kanske du ska börja nu med en gång. Varsågod.

Upphovsman: Okänd Översättare: Sara Risberg Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 28 juli 2008
En baby med en mössa
Rolig text, 12 oktober 2012
Rolig bild, 27 augusti 2012
En sovande räv
Rolig text, postad för länge sedan
Barack Obama talar inför en stor publik
Rolig text, 19 december 2009
Ett svartvitt foto av en man som skottar snö
Rolig text, 4 januari 2011