Hur talar man till en kvinna? Den frågan fick jag av en vän för ett par dagar sedan. Det första jag sa till honom var att det var en mycket märklig fråga att ställa just till mig. Jag har ingen aning om hur man talar till en kvinna. Ändå gav jag honom en mycket sakkunnig beskrivning av den svåra konsten med alla dess heliga regler. Jag är ju trots allt något av en expert — på hur man INTE talar till en kvinna. Jag har misslyckats fler gånger än du över huvud taget har försökt, den saken är säker. Oavsett om du är en man eller kvinna.

Det är inte alls så att kvinnor är dumma. Det är bara det att de är totalt oförmögna att förstå vad jag säger. Nej missförstå mig inte nu, vilket du säkert redan gjort om du är kvinna. Jag menar inte att lasta kvinnorna med detta. Jag förstår själv nämligen inte alls vad kvinnorna talar om. Det är ömsesidigt. Män kommer från Rotebro och kvinnor kommer från Malugn.

Om jag tror att jag säger A, så tror kvinnan att jag säger A OCH B. Hon lägger en vidare betydelse i orden. Om jag sent på natten föreslår en kopp te, så slår hon mig i ansiktet. Om jag frågar om hon tycker att diamantringen i affären är fin, så frågar hon mig om jag är säker på att jag har råd. Detta gör att män och kvinnor aldrig kommer att kunna samtala. Tänk er själva:

- Hej, vilken fin hatt du har.
- Tyvärr, jag har redan en pojkvän.
- Jo, men jag tänkte bara.
- Jasså? Snuskhummer!

Också vidare. Av denna anledning bör man hålla män och kvinnor separerade, så att de aldrig behöver samtala. Jag kräver separata skolor för pojkar och flickor, och separata kontorsbyggnader för män och kvinnor. Helst av allt vill jag se renodlat manliga respektive kvinnliga företag, för att besluts- och ordergången ska gå så smidigt som möjligt. Manliga chefer kan inte ge instruktioner till kvinnor, för kvinnorna kommer per automatik att övertolka och gå utöver dessa. Kvinnliga chefer kan inte ge instruktioner till män, för männen kommer inte att uppfatta det som inte står skrivet i tjockt bläck och för säkerhets skull upprepat en extra gång i en annan ordföljd.

Jag föreslår också ett förbud mot samtal mellan män och kvinnor. Jag skulle vilja hävda att det är missförstånd som ligger bakom de flesta av de krig som historien har skådat. Utan samtal mellan könen skulle dessa missförstånd minska i antal. Det är min förhoppning att en mortalitetsminskning på grund av nedlagda vapen ska kompensera för den nativitetsminskning som på sannolika grunder kan antas följa på ett sådant förbud. Därmed torde jordens problem vara lösta.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Göran Heldesten Översättare: Okänd