Underbart helt enkelt. Det är måndag morgon och jag vaknar vid 06.30. Frukost, dusch och kila iväg. Väl på väg till skolan hinner man tänka igenom ett flertal arbeten som skulle vara klara idag, helst igår, och mår riktigt bra av det också. Inte.

Jag kommer fram i tid, men det är det inte en kotte som lägger märke till. Det förutsätts helt enkelt. Just det, prov idag också. Undrar om det finns en gud. Om så är fallet är det i alla fall inte ansiktet som dyker upp i dörren. Fysikläraren. Ready to strike at the smell of pray så att säga... Min hjärna är lika välfylld som mitt bankkonto och jag är hungrig. När provet är avklarat (bortkastat) får man gå hem! Nu är det bara en hemtenta och lite matematik kvar. Jag kanske skulle dricka lite kaustiksoda, bara lite, för feberns skull.

Hemma. Oj, möte om 10 minuter. Och, träning om en timme. Och, någon ringer på dörren. Jag har äntligen identifierat känslan: Uppgivenhet! Intressant att hela årets sunkiga nyheter samlas på en dag... Kommer hem mördbultad efter träningen och dricker en slurk cola. Där får jag reda på att arbetslivet kommer bli så mycket värre än jag kan föreställa mig. Slutsats: Det finns en gud. Han heter Murphy.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Anders Gleby Översättare: Okänd