Kriget i Irak är ett samtalsämne som spräcker alla ramar nu för tiden.
Överallt pratas det om denna hemska, eller utmärkta, kamp mot Saddam, men vem är egentligen expert på detta område?!?
I alla tv- och radiokanaler finns det experter som uttalar sig, men ingen kanal använder sig av samma expert!
Detta för tanken till om det för varje kanal som skapas även skapas en expert?

Det mest upprörande över dessa experter är, att de så fort de fått denna åtråvärda titel verkar ha rätt att uttala sig hur som helst utan tanke på hur det låter hos gemene man. Deras enda mål är att överträffa andra experter så att vi tittare till slut inte ska veta vad som egentligen pågår.
Sen kan man undra lite över hur dessa experter just fått titeln experter, hur bär man sig åt? För varje konflikt finns det en sjö av experter som vill uttala sig. De kan allt om landet, makthavaren och folket, ja de verkar till och med kunna mer än den person som de ska experta om! Sitter det folk i vårt avlånga land som tänker, hm, nu ska jag lära mig allt om Saddam och hans sätt att leda landet, Jag är ju utomordentligt beroende av titeln expert som jag kan få vid ett eventuellt anfall mot honom. ?

Reportrar är en annan typ av yrkesutövare som man kan ha funderingar om, inte alla reportrar utan främst frilans- och utrikeskorrespondenterna. De flesta av dem ser krig och elände som uppdiktade fantasier eller filminspelningar, ju mer de visar desto bättre tittarsiffror! Varför har krig blivit en så stor kamp om tittarsiffrorna att man medvetet sätter sina reportrar med kamera och annat skrot uppe på en stridsvagn som är i full verksamhet? Fattar de inte att de kan få huvudet bortsprängt på en sekund eller tror de att vi vill se när militanta styrkor skjuter folk? Det är verklighet som pågår i Irak, inte en dokumentärfilm över Sylvester Stallones liv som skådespelare.

Mediernas tal om mänsklighetens rättighet till fakta ger jag inte mycket för, visst skulle vi alla sova mycket bättre om nätterna om vi slapp se människor dödas live?

Nu ska jag lära mig allt om Danmark, kan vara bra att ha lite information om någon skulle vilja ha mitt expertutlåtande i tv.

Ha det bra tills vi hörs igen.

Puckocola

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Puckocola Översättare: Okänd