En varm o härlig sommardag för några år sedan blev min man o jag bjudna till ett par som har en sommarstuga mitt ute i obygden. Faciliteter som toalett o rinnande vatten fanns inte, här gällde utedass o att hämta vatten i en brunn på tomten. Vi var ett helt gäng, både barn o vuxna o även vår hund hade, till hans förtjusning, fått följa med. Tänk er en vallhunds glädje över att fritt få springa runt, nosa på allt upptänkligt o naturligtvis få sig en o annan godbit. Kanske lite annan mat han var van vid, grillat sätter ju som alla vet fart på magen. Men vad gjorde det, platser att uträtta sina behov fanns det gott om. Området var ganska stort.

Nåja, vi var som sagt ett glatt gäng o spriten flödade. Skratten rungade högre o högre i takt med att flaskorna blev tommare o tommare. Framåt småtimmarna var flera av oss något överförfriskade, däribland min man. Nu hör det till saken att han vid tillfället var gipsad, en bruten fot gjorde att han fick hoppa runt på kryckor, vilket inte är det lättaste, speciellt inte med alkohol innanför västen.

Sängen hägrar o vi går o knyter oss. Efter någon timme känner min man att det är något som vill lämna kroppen o han går för att uppsöka dasset. Tänk er synen — en något överförfriskad man på kryckor o väldigt nödig. Halvvägs till dasset upptäcker han att han inte kommer att hinna, varför han helt frankt sätter sig ner i gräset o uträttar sina behov o hoppas att ingen av de övriga i sällskapet visar sig. Så långt allt väl men nu kommer fas 2. Efter utfört behov måste man ju också tvätta sig — ordentligt. Med byxorna på halv stång är det i vanliga fall inte lätt att ta sig fram. Med kryckor är det ännu svårare. Nåväl, efter mycket bökande o stökande har min man gjort vad han ska på alla fronter o går åter o knyter sig. Morgonen därpå samlas gänget runt köksbordet för att inta frukost. Värdinnan, som varit uppe tidigt, berättar att hon på morgonen gått en lov runt tomten o hittat en kringla som låg i gräset. Viss i tron att det var Jerry, hunden, som uträttat sina behov, plockar hon upp den o lägger i en plastpåse. Ju mer hon berättar, desto mer antar min man färgen av en tomat o måste till slut erkänna att det inte var hunden som förorenat, det var han! Storskratt o ridå!

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Ann Skäringer Översättare: Okänd