Det är sommar nu. GB:s sommar börjar dock redan i mars. Då kommer de nya glasskartorna upp i butik. Årets nyhet är bl a den genomäckliga 88:an med blåbärssmak. En glass som ger direkta associationer till ett kemilabb snarare än en skogsdunge. Till skillnad från smaksensationen 88:an lakrits som släpptes förra året. En liten läckerbit om man är lagd åt det hållet.

Årets stora flaggskepp från GB verkar vara Magnums 7 dödssynder. Åtminstone om man ska döma av reklamkampanjerna. Observera dock att det handlar om Magnums dödssynder, inte bibelns. Magnum räknar t ex fåfänga som en dödssynd. Jag undrar var dom har fått det ifrån? Det är klart, de kunde ju inte gärna använda frosseri, för det strider ju emot sakens natur. Men, äter fåfänga människor glass? Kanske om den matchar deras kläder.

Hämnd är inte heller en biblisk dödssynd. Fast det är förstås inte snällt att ta hämnd. Men man frågar sig, vad har detta med glass att göra? Ska man vara en dålig människa för att uppskatta glass? Eller blir man elak av Magnum?

För tio år sen var Magnum en delikatess man unnade sig då och då från frysboxen. Numera består glasslådan av så många Magnumsorter att jag blir yr och till slut går hem med en Piggelin istället. Varför spinner inte GB vidare på temat om det är en sån lyckad idé? Här är mina förslag:

Du ska icke ha begärelse till din nästas hustru, ej heller hans 88:a.

Tänk på vilodagen så att du helgar den. Vila upp dig med en Vienetta glasstårta.

Du ska ej heller hava begärelse till din grannes hus, köp en Igloo istället.

Du skall icke dräpa. Lugna ner dig med en Cornetto innan du tar ett förhastat beslut.

Du skall inga andra gudar hava jämte mig. Men Åhus glass har faktiskt Ananassplit.

Jag säger så här; jag är tacksam för varje dag det inte är möjligt att ta patent på riktiga jordgubbar, hallon och blåbär. Det är syndigt gott! Ha en trevlig midsommar!

PS: Glöm inte att frossa i nostalgi (är nostalgi kanske nästa dödssynd?) på GB:s webbplats: http://www.gb.se. Bläddra dig fram till deras arkivbilder av gamla glasskartor och minns din barndoms rena och osyndiga somrar.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Rabulisten i Vasastan Översättare: Okänd