Vart femte år träffas en stor del av min släkt i en bonnig del av Sverige, bonnablodet flyter i mina ådror. I fem timmar fick man höra om vem som dött, vilka som blivit fler, vem som gift sig, vem som skilts sig...

Kul och härligt, och det förde tankarna till mina föräldrar och hur de träffades i en helt annan värld (well no, de bodde inte i en annan galax, bara för länge sedan då datorer inte fanns). De har snart varit gifta i 60 år. 60 ÅR! Helt otroligt, jag känner knappt folk som är så gamla — well, mina föräldrar är ju det naturligtvis...

Jag själv är nybörjare på det här med äktenskap — jag har bara sex år i bagaget.

Det förde dock mina tankar till boken som för närvarande ligger på nattduksbordet och som jag läser lite i på kvällarna innan John Blund tar fram stora bazookan och bombar mig till sömnriket — Bara han diskar ska nog allt gå bra — en bok med barncitat som gäller äktenskap, bröllop och allt mellan de två himlarna.

”När min mamma och pappa gifte sig så fick de en bok som det inte stod något i, det tyckte jag var lite snålt.”
DAVID 7 Å R

Tror inte att mina föräldrar fick någon sådan när de gifte sig, men kanske en skördetröska. Det hade varit coolt, om inget annat för att se hur fan man hade slagit in den i presentpapper...

”Om det finns gröna elefanter så vill de nog ha en sån i trädgården.”
LISA 6 ÅR

Det hade jag också velat ha. Det hade nog skrämt bort rådjuren som käkar upp våra smultronplantor.

”Alla vuxna bara snarkar och snarkar, de vill nog ha snarkmedicin.”
GUNNAR 6 ÅR

Check. Hade löst många problem inom äktenskapen, eller i alla fall i många sängar världen över.

Eftersom jag har två barn själv känner jag igen mycket av deras resonemang, men det är underbart att läsa alla barncitat. Världen är så skön genom barnens ögon, så oskuldsfull och så rolig.

Vill du läsa lite fler barncitat kan du hitta dem här.

Upphovsman: Adam Evertsson Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Ett ansikte med ett höjt ögonbryn
Rolig text, 17 november 2010
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 15 maj 2007
En gök som sitter på en grej
Rolig text, 22 april 2011
Rolig bild, postad för länge sedan
Militära krigsskepp ute till havs
Rolig text, postad för länge sedan
Rumpan på en tjej
Rolig text, postad för länge sedan