Ända sedan SkrattNet bytte ägare har det inte skrivits något om april månads första, underbara dag — denna skämtarnas helgdag — första april!

Dagens Nyheter skrev om nyheten att svenskarnas semestertider nu ska styras från Bryssel i och med ett nytt EU-direktiv. Och Sveriges Riksdag rapporterades ha funderingar på att ta bort bokstäverna Å, Ä och Ö från det svenska alfabetet. Och den förre statsministern Göran Persson ska nu bli landshövding i Örebro län. Eftersom det är ett litet län ska han enligt egen utsago inte ha några problem att jobba halvtid där.

Sammanslagningar hanns det med också. Sony och Microsoft sades gräva ner stridsyxan och producerar en gemensam spelkonsoll. Piratpartiet och Feministiskt Initiativ går samman och Apple och Greenpeace ska samarbeta och producera miljövänliga datorer i wellpapp.

Flytande humor fanns det gott om. Vasabladet rapporterade om ett ljusrött moln som driver mot Vasa då en Koskenkorva-fabrik exploderat. Systembolaget kommer att öppna 42 obemannade butiker med lägre pris och provsmakning. Och i Göteborg skulle man låta GöteborgsOperan flyta över till Norra Älvstranden. Lätt som en plätt då allt vilar på lergrund, rapporterades det om.

Lite flyghumor hanns med också. RyanAir skulle köpa ett flygfält utanför Piteå och kommer inom kort att börja flyga reguljärt därifrån till London, Bryssel och Milano. SAS å andra sidan sades börja ha helium i sina plan eftersom hela planet då blir lättare.

Det skämtades lite om sport också. Fotbollslaget Hammarby kommer att iklädas Hästens blårutiga färger då företaget är lagets nya storsponsor. Och Elitserien ska bantas till 10 lag, försökte en tidning skämta om.

I Göteborg skulle det planteras palmer längs hela Avenyn och i Malmö skulle det sättas upp speciella automater som ger två kronor till den som pantar en liten påse med hundbajs.

Man kan väl lugnt säga att tidningar och hemsidor på alla möjliga sätt försöker lura svenskarna på det ena eller andra sättet. Blev du lurad?

Upphovsman: Adam Evertsson Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En tärning på ett spelbräde
Rolig text, 8 oktober 2009
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 26 juli 2008
Bild från Oulu i Finland
Rolig text, 16 september 2007
Två äldre damer som tvättar kläder i en bäck i Kambodja
Rolig text, postad för länge sedan
En utklädd herre på karneval
Rolig text, postad för länge sedan
En pilot med hjälm framför ett propellerplan
Rolig text, postad för länge sedan