Ingenjörer är ett intressant släkte, och inte helt lätta att förstå sig på. Här har vi samlat ihop några visdomsord och historier som i alla fall gör det lite lättare att leva sig in i hur det kan vara att vara ingenjör.

Att förstår sig på ingenjörer #1

Två ingenjörsstudenter cyklade genom universitetets campus när den ena sa, ”Var har du fått tag på en så fantastisk cykel?”.
Den andra ingenjören svarade: ”Tja, jag var ute på promenad igår och var i mina egna tankar när en vacker kvinna dök upp på den här cykeln. Hon kastade den på marken, tog av sig kläderna och sa 'Ta vad du vill ha'”.
Den första ingenjören nickade då instämmande och sa: ”Bra val. Kläderna hade förmodligen inte passat dig ändå”.

Att förstår sig på ingenjörer #2

Enligt optimisten är glaset halvfullt. Enligt pessimisten är glaset halvtomt. Enligt ingenjören är glaset dubbelt så stor som det behöver vara.

Att förstå sig på ingenjörer #3

En ingenjör, en präst och en läkare försöker att njuta av en runda golf. Framför dem går en grupp som spelar väldigt långsamt och oerfaret.
Ingenjören utbrister: "Vad är det med de där? Det går otroligt långtsamt, ju!"
"Ja", instämde läkaren, "jag har aldrig sett någon spela så dåligt."
"Här kommer banskötaren" sa prästen, "vi frågar honom."
Banskötaren fick fråga och svarade: ”Det är en grupp av blinda brandmän. De förlorade synen när de räddade vårt klubbhus förra året, så vi låter de spela gratis.”
Gruppen blev tyst en stund och sa sedan en efter en:
Prästen säger: ”Jag ska be en bön för dem ikväll.”
Läkaren säger: ”Låt mig fråga mina oftalmologkollegor om något kan göras för dem.”
Och ingenjören säger: ” Varför spelar de inte på natten?”

Att förstå sig på ingenjörer #4

Vad är det för skillnad på en maskiningenjör och en civilingenjör?
Maskiningenjören bygger vapnen. Civilingenjören bygger målen.

Att förstå sig på ingenjörer #5

En dag mötte en grön liten groda en ingenjör när hon hoppade över vägen. Grodan kväkte åt mannen: "Om du kysser mig blir jag en vacker prinsessa".

Ingenjören plockade upp grodan och satte den i fickan. Efter en stund kväkte grodan "Om du kysser mig blir jag en vacker prinsessa och jag LOVAR att stanna hos dig i en vecka"!

Ingenjören plockade ut grodan ur fickan, tittade på den en stund och log. Sedan stoppade han tillbaka den i fickan och där fick den ligga bland mobiltelefon och pennor.

Efter ytterligare en stund kväkte grodan desperat: "Om du kysser mig blir jag en vacker prinsessa och jag lovar att stanna hos dig i ett år och jag skall göra allt du begär."

Mannen plockade återigen upp grodan ur fickan och tittade på den med ett underligt leende. Men ner i fickan åkte grodan igen. Då kväkte grodan: "Men hallå! Varför vill du inte kyssa mig. Jag skulle bli en vacker kvinna och den perfekta flickvännen."

Då plockade mannen upp grodan igen och sa: "Hör på nu. Jag är ingenjör, och jag har inte tid med någon flickvän eller sex eller annat larv, men att ha en talande groda - det är coolt!"

Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Tomtens flygande släde framför månen.
Rolig text, postad för länge sedan
En musiker med stort, yvigt hår och coola glasögon
Rolig text, postad för länge sedan
Närbild av en doktors bröstfika med stetoskop och pennor
Rolig text, postad för länge sedan
Fia-med-knuff-figurer som står i en formation
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig text, postad för länge sedan