Förra året uppgraderade en god vän till mig Flickvän 1.0 till Hustru 1.0 och upptäckte då att programmet krävde så mycket prestanda att det nästan är omöjligt att köra andra program samtidigt. Han märkte även att Hustru 1.0 genererar så kallad barnprocess som kommer att kräva ännu mer prestanda av systemet i framtiden. Ingen av dessa faktorer var nämnda i manualen eller produktinformationen, men andra användare av Hustru 1.0 har visserligen varnat för dessa fenomen av applikationen.

Men inte bara det, Hustru 1.0 installerar sig själv på ett sådant sätt att det alltid är aktivt och kan övervaka andra systemaktiviteter. Han har även upptäckt att vissa andra program såsom Pokerkväll 10.3, Ölfest 2.5 och NattPåKrogen 7.0 inte alls kan köras utan att hela systemet kraschar och felmeddelande DU HAR JUST UTFÖRT EN FÖRBJUDEN ÅTGÄRD uppstår, trots att det har gått att köra dessa program tidigare.

Vid installationen har man dessutom inget val att välja bort vissa oönskade plug-ins som Svärmor 55.8 och en betaversion av Svåger. Dessutom är programmet väldigt fattigt på funktioner. Några förbättringar som han gärna skulle vilja se i Hustru 2.0 är:
* En Påminn mig inte igen-kryssruta
* Minimeringsknapp
* En installationsguide som kan avinstallera Hustru utan att ta bort vissa resurser från systemet.

Jag har själv beslutat mig för att undvika dessa problem i Hustru 1.0 genom att hålla mig till Flickvän 2.0. Men det finns problem även här. Helt uppenbart är att man inte kan installera Flickvän 2.0 över Flickvän 1.0. Du måste helt avinstallera Flickvän 1.0 först. Andra användare säger att detta är en känd bugg som jag borde känna till. Tydligen uppstår en konflikt när de båda versionerna ska dela på komponenterna.

Man tror ju att de ska ha fixat en sådan dum bugg nu. För att göra det hela ännu värre så funkar inte avinstallationen för Flickvän 1.0 något vidare, den lämnar små men märkbara spår efter sig i hela systemet. En annan mycket irriterande sak att tänka på: Alla versioner av Flickvän skickar hela tiden popup-meddelanden om fördelarna med att uppgradera till Hustru 1.0.

Hustru 1.0 har också en helt odokumenterad bugg. Om du försöker att installera VänsterPrassel 1.1 innan du avinstallerar Hustru 1.0 kommer Hustru 1.0 att radera alla MSMoney-filer och därefter avinstallera sig själv. Efter det kommer det att vara omöjligt att installera VänsterPrassel 1.1 igen på grund av för lite tillgångar i systemet. För att undvika denna bugg, försök att installera VänsterPrassel 1.1 på ett helt annat system och kör aldrig några som helst filöverföringar eller nätverksförbindelser. Undvik också shareware-program som t.ex. Bordellbesök 2.1 som kan innehålla virus som påverkar Hustru 1.0. En annan lösning kan vara att köra VänsterPrassel 1.1 via en Internetprovider under falskt namn. Men även här bör du se upp för virus som omedvetet laddas ner.

Upphovsman: Okänd Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 21 september 2008
69
Rolig bild, 19 april 2012
Rolig bild, 11 augusti 2012
Rolig bild, 26 augusti 2012
Rolig bild, 5 mars 2012