Efter att ha förstått att barnen blir vuxna har Mattel arbetat med en breddning av sin produktlinje. Här är några av idéerna som Mattel överväger att ha med i linjen.

 1. Närsynt Barbie:
  Kommer med sitt eget set av tonade glas och senaste modebågar i sex olika färger. (Även med halvbågar.) Halskedja och bilagor av Hänt Extra och Svensk Damtidning i stortryck ingår.
 2. KlimakterieBarbie:
  Tryck på Barbies slappa mage och se hennes ansikte bli rött medan små svettdroppar bildas på hennes panna. Kommer med en bärbar fläkt och små pappersnäsdukar.
 3. MustaschBarbie:
  När Barbies hormonnivå skiftar kan ni se hennes mustasch växa. Går att få med en pytteliten pincett och förstoringsglas.
 4. GäddhängsBarbie:
  Göm Barbies slappa triceps i klänningar med stora ärmar. Goda nyheter på magfronten också: De stora sladdriga klänningarna är tillbaka igen. Cellulitkräm och skrubbsten går att köpa till.
 5. FotvårtsBarbie:
  År av diskodans i stilettklackar har definitivt satt sina spår på Barbies nätta fötter. Mjuka upp dem med salva och plåster. Sedan kan du sätta på mjuka sköna tofflor.
 6. Inga-fler-rynkorBarbie:
  Ta bort de hemska rynkorna och skrattgroparna med en tub glittrande hudspackel från Barbies exklusiva linje av åldersreducerande kosmetika.
 7. FotbollsmammaBarbie:
  All erfarenhet som hejarklacksledare lönar sig när Barbie dammar av sin gamla gymnasiemegafon för att heja på Barb och Ken junior. Med en minibuss i ljusblått eller vitt, och en kylväska fylld med munkar och fruktbål.
 8. MedelålderskrisBarbie:
  Är det dags att dumpa Ken? Barbie behöver omväxling och Bruce (hennes personliga tränare) är precis vad doktorn ordinerat, förutom Lozac. De åker och shoppar i hennes nya Miata och dom åker till Napa valley för att öppna ett motell. Kommer med en riktig kassett med låten Breaking up is hard to do.
 9. Ensamstående-mammaBarbie:
  Det finns ingen tid för umgänge längre. Ken är i drömhuset med den svenska au pairen medan Barbie bor på andra sidan stan med Barb och Ken junior i ett fyravåningshus utan hiss. Barbie säljer sina gamla klänningar med tillbehör för att kunna betala hyran. Kommer med ett komplett garageloppis-set.
 10. ViktväktarBarbie:
  För många fester har slutligen satt sina spår hos partydrottningen. Nu gör hon 12 stegsdiet i stället för danssteg. Äntligen drogfri och nykter går hon regelbundet på möten. Kommer med en kopia på den stora dietboken och en sexpack cola light.
 11. Ny-livsstils-Barbie:
  Barbie har äntligen dumpat Ken och har upptäckt sitt verkliga kall. Kommer komplett med ett rosa triangelfönster på sin Barbiehusvagn, Känsliga Barbie-modekollektionen som inkluderar våning, ny förbättrad frisyr och en Towanda lever-bildekal. En exklusiv CD-samling med låtar av Indigo girls, K D Lang och andra favoriter går att köpa till. Rakapparat finns ej.
Inskickat av: Okänd Upphovsman: Okänd Översättare: Camilla Nagel