Någonting av det här som låter bekant?

1/5:
Ingen smärta. Inget riktigt illamående. Din sömn igår var i stort sett en power nap som fyllde dig med felplacerad energi. Var glad att du fortfarande funkar hyfsat. Men du är fortfarande uttorkad. Du kan dricka tio flaskor vatten och ändå må så här. Till och med vegetarianer kan ropa efter cheeseburgare i detta stadium.

2/5:
Lätt huvudvärk. Du mår inte illa, men det är definitivt någonting som saknas. Du kanske ser ut att må bra, men du har uppmärksamheten och tankeförmågan hos en häftapparat. Kaffet du dricker för att hålla dig fokuserad förvärrar bara din mages morrande, som mest skriker efter en traditionell engelsk frukost; kvällen igår körde slut på dina tarmar. Du visar upp en glad min på jobbet, men du kostar värdefulla pengar eftersom du inte kan göra annat än att mållöst surfa på internet eller skriva värdelösa brev.

3/5:
Definitiv huvudvärk. Du mår skit i magen. Du är ute i rymden och allt annat än produktiv. Du får kväljningar när en tjej går förbi eftersom hennes parfym påminner dig om de slumpmässiga shottarna du tog med polarna sedan ni blev utsparkade vid 1:45. Livet skulle vara mycket bättre om du var i din säng med en låda munkar och en liter Cola och tittade på Nyhetsmorgon på TV4. Du har druckit fyra koppar kaffe, fem liter vatten och en liter Cola — men du har inte gått och pinkat en enda gång.

4/5:
Din skalle bultar och du kan inte prata för snabbt om du inte vill lägga en pizza. Du har förlorat din livsgnista. Chefen har redan skällt ut dig för att du är sen och gett dig en föreläsning för att du stinker sprit. Du har på dig fina kläder, men det kan inte dölja det faktum att du missade en livsviktig fläck när du rakade dig (är du tjej så ser du ut som om du sminkade dig i radiobilarna på Gröna Lund), dina tänder har en intressant nyans av grönt, dina ögon ser ut som en enda stor blodådra och din frisyr ser ut som en av nördarna på klassfotot från 1976. Du skulle ge en veckolön för följande:
* Lite tid hemma.
* Ett duntäcke och någonstans där du fick vara ifred.
* En tidsmaskin så du kan åka tillbaka och INTE gå ut kvällen innan.

5/5 (eller Dantes fjärde helveteskrets):
Din skalle bultar så högt att du skrämmer den arbetare som sitter bredvid dig. Nu skulle du helst bara vilja lägga dig och dö. Du kan inte fokusera eftersom dina ögon kisar mot det överväldigande skenet från din datorskärm. Härsken vodkavätska rinner ut ur varenda por i din kropp, fläckar din skjorta och gör dig yr. Du har fortfarande tandkrämsskum i mungiporna — åtminstone tror du att det är tandkrämsskum. För din del kvittar det. Din kropp kan inte längre producera saliv och din tunga kväver dig. Du skulle vilja gråta, om det inte hade tagit bort den sista gnuttan vätska du har i kroppen. Att prata är helt uteslutet. Din chef blir inte ens arg på dig och dina medarbetare tror att din hund dog eftersom du ser så för jävlig ut. Du borde nog ha sjukanmält dig eftersom allt du kan göra är att andas — väldigt lugnt.

Inskickat av: Mats Lindgren (även översättare) Upphovsman: Lots of jokes Översättare: Mats Lindgren

Liknande poster

En doktor som lyssnar på sin egen hjärna med stetoskop
Rolig text, 13 juni 2012
En tjej som är redo för att göra en storstädning
Rolig text, 16 augusti 2010
En treögd utomjording
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 21 juli 2008
En kvinna som ser lite frågande ut
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 28 oktober 2012