Bilmekaniker ger upp på kvinnor
10 april 2003 — Stockholm

Bilmekanikern Mikael Strömstedt berättar för allmänheten att han har gett upp den livslånga kampen att lista ut vad kvinnor egentligen är ute efter. Detta kom efter en nyligt upplagd rapport som uppskattade att amerikanska företag lagt ut mer än en miljard dollar 2001 på att lista ut vad kvinnor ville ha av deras produkter, och på det stora hela misslyckats.

Om ett rum fullt med experter och vagnslaster med pengar inte kan lista ut de här kvinnornas vilja, hur i hela världen ska en medelsvensson med 250 000 kr om året, minus skatt, kunna lista ut det? sade Strömstedt under en intervju med Dagens Nyheter.

Det kan vara så att kvinnorna själva inte har någon aning om vad de är ute efter eller vad som kan vinna deras hjärtan. Många medger att exakt samma egenskaper är attraktiva hos en man, men motbjudande hos en annan.

Strömstedts hemsida har fått mer än 32 000 stödbrev från andra män i gästboken sedan sitt kungörande tidigare på dagen.


Ägaren till det perfekta huset bor i sin bil
18 september 2002 — Växjö

Av skräck för att möjligen störa perfektionen i sitt hus har Karl Svensson varit tvungen att leva i sin Dodge Caravan från 1998.

Jag blev som besatt, allting i huset var så fotoperfekt att jag till slut blev rädd för att gå på mattan eftersom jag skulle kunna vrida några av trådarna.

Tidningar som ville ha en glimt och bilder av det perfekta huset fick bara titta genom öppna fönster på nedervåningen. När han blev tillfrågad hur länge han tänkte fortsätta med sin nuvarande livsstil blev svaret: Om priset för det perfekta huset är att bo i min minivan är jag villig att betala.


Äldre man stämd för att ha stannat vid en stoppskylt
9 september 2002 — Göteborg

I ett troligen unikt fall blev 67-årige Arthur Jönsson stämd av 32-åriga Susanna Brink för att ha stannat vid en stoppskylt i en fyravägskorsning.

Brink beskrev för domaren hur hon närmade sig korsningen som ledde till hennes lägenhetskomplex och körde på bilen framför på grund av att han stannade helt. Hon fortsätter med att säga att under de två år hon bott i komplexet hade hon aldrig någonsin legat bakom någon som stannat helt vid stoppskylten, och att Jönssons oförmåga att följa trafikrytmen var vad som orsakade olyckan. Som resultat av detta är hon övertygad om att Jönsson är direkt ansvarig för olyckan och att han är skyldig att betala reparationskostnaderna för båda bilarna.

När Brink påmindes om att man enligt lag är skyldig att stanna vid en stoppskylt snäste hon: Jag kan själv avgöra när det passar och när det inte passar att stanna mitt fordon.


Världens snålaste dricks
1 september 2002 — Sundsvall

En Östersundsbaserad lågstadielärare har blivit utpekad till världens snålaste dricksgivare sedan han beställt mat och dryck till sig själv och sin fru för mer än 1 500 kronor, och lämnat en dricks på 5 rupier. En rupie, den indiska valutan, är värd cirka 0,15 svenska kronor.

När han blev tillfrågad svarade läraren: Jag hade precis kommit tillbaka från Indien och förväxlade mynten med mer värdefull svensk valuta. När detta framfördes till (den något förnärmade) servitrisen i fråga svarade hon: Det är en svag ursäkt; när i helskotta lägger man ut utländska mynt (som inte ens liknar svenska kronor) som dricks på en 1 500-kronorsmiddag?

Det finns inte en chans att man använder mynt för att ge de traditionella 10-15 procenten i dricks på en sådan nota, och en dricks på så lite som 3 procent skulle kräva sedlar. Hans dricks låg inte ens på en procent!


OBS: Dessa artiklar är enbart avsedda för att roa, och ska inte tolkas som en nyhetstjänst. Nyhetsartiklarna, händelserna och människorna är fiktiva. Likheter med riktiga människor och situationer är inte avsedda.

Upphovsman: Lots of jokes Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En tjej som ligger på en trädstam över ett vattendrag med en bok över ansikter
Rolig text, 21 september 2012
Rolig bild, 9 maj 2012
Rolig bild, 18 mars 2012
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 8 februari 2008
Rolig bild, 15 november 2014