Man stämmer kafé för fadäs med iskaffe
26 augusti 2002 — Kiruna

Efter att ha spillt ut en kyld kaffedryck i knäet medan han körde genom ett lokalt kafés drive-through stämmer nu en 27-årig man kafét på 5 miljoner kronor för skador och psykiska men.

Mannen hävdar att det var en traumatisk erfarenhet som påverkat mitt liv negativt på många sätt. Han hävdar också att han inte var medveten om iskaffets låga temperatur, annars skulle han ha varit mer försiktig med drycken.

Kaféts ägare sade under intervjun att om man inte kan lista ut temperaturen på en dryck vars namn börjar med 'is' har man värre saker att bekymra sig om än en stunds fysiskt obehag orsakat av ens egen oförsiktighet. Han ådrog sig inga fysiska men, och vare sig hans bil eller ägodelar tog någon skada bortsett från en brun fläck i kalsongerna, som jag är säker på att han är van vid ändå.


Man arresterad för sexuellt ofredande av kvinnlig skyltdocka
19 augusti 2002 — Östersund

I torsdags arresterades en 36-årig man för att ha ofredat en skyltdocka på en Lindexaffär. Anställda på affären vittnar om hur mannen gick förbi dockan flera gånger och sedan hoppade upp på podiet där han började smeka dockans bröst. När mannen frågades om incidenten svarade han bara: Jag kunde inte låta bli. Hon hade de finaste pattarna jag sett på länge.


Oartig biobesökare ihjälslagen
12 augusti 2002 — Uppsala

Filmentusiasten Alexander Swärd dödförklarades nyligen på Akademiska sjukhuset där han åkte in i torsdags. Detta sedan han blev brutalt misshandlad på en biograf för att ha svarat i telefon under en viktig del av filmens berättelse.

Direkt när den irriterande ringsignalen satte igång började folk väsa och röra sig i stolarna. Så fort som jag hörde Bjällerklang spelas på en biograf mitt i augusti ville jag skada någon, sade en biografbesökare med ett uttryck av starkt hat i ansiktet. Men när Swärd sedan svarade i telefonen med normal röst och började ta upp en handlingslista med sin fru blev publiken helt galen.

När han kom ner till tredje föremålet på den där listan, mjölk eller vad fan det nu var, ville jag bara köra upp mobilen i häcken på honom. Alla började klättra över rader av stolar för att komma fram till kisen och försöka strypa honom, jag också, sade en annan som var med i misshandeln.

När jag såg honom i lobbyn visste jag att han var en arrogant tönt, det syntes på hans dåliga blandning av en AIK-keps och Brynäströja, sade en annan man som lyckades få in ett par njurslag på Swärd innan han uppgivet lämnade lokalen.

När vi intervjuade Mathilda Swärd, hustrun till den avlidne, fick vi höra att Det här har hänt flera gånger förut, och varje gång har jag blivit mer än generad. Men jag trodde aldrig att små knytnävsslagsmål och sparkar mot benen skulle kunna eskalera till direkt mord. Jag är besviken på filmpersonalen som bara tittade bort och inte gjorde någonting för att förhindra min makes död: en av vakterna deltog till och med i misshandeln.

Sex män och två kvinnor blev anhållna, elva andra fick varningar.


Flygindustrins nerskärningar gör folk spyfärdiga
5 augusti 2002 — Kalmar

Under ett försök att minska kostnaderna skär större flygbolag ner på de minsta föremålen för att förhindra utgifter. En speciell sådan nerskärning är avlägsnandet av spypåsar på flygen.

Vi borde spara in nästan tre miljoner varje år, säger finansansvarige på SAS, Karolina Bauer. Det fåtal som faktiskt använder dem ökar biljettkostnaderna för de andra.

Men ilskna flygsjuka passagerare delar inte samma entusiastiska vision.

Jag antar att jag helt enkelt får ta och lägga en pizza på matbrickan då, säger en arg resenär. Ärligt talat, baserat på min förra flygtur, tror jag inte att maten blir så värst mycket mindre aptitlig om jag gör det.

När Bauer frågades om vad hon trodde att passagerare skulle göra i en sådan situation blev svaret: De som reser i våra plan och är känsliga för att flyga bör ta med sig förebyggande medicin och passande behållare. Vi är inget sjukhusflyg.


OBS: Dessa artiklar är enbart avsedda för att roa, och ska inte tolkas som en nyhetstjänst. Nyhetsartiklarna, händelserna och människorna är fiktiva. Likheter med riktiga människor och situationer är inte avsedda.

Upphovsman: Lots of jokes Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Biljardbollar på ett biljardbord
Rolig text, postad för länge sedan
En man som är helt utslagen av att ha druckit för mycket sprit
Rolig text, 18 juni 2009
En gammaldags grammofonspelare med en lp-skiva av vinyl
Rolig text, 27 november 2006
Ett barn som tittar fram mellan två lameller i en persienn
Rolig text, 6 juli 2012
Närbild på en rockstjärna
Rolig text, 13 december 2008