SÄFFLE, Dalsland.
Emil Johnsson förlorade en hel timme av sitt liv igår då han försökte förklara skillnaden mellan minne och hårddisk för sin mamma Margareta Johnsson. Diskussionen tog sin början när Margareta frågade Finns det tillräckligt med minne kvar om jag installerar det här släktforskningsprogrammet på min dator?

Jag borde hållt käften säger en ångerfull Emil, men hon säger sånt hela tiden och jag blir galen på henne. Jag trodde att det skulle vara annorlunda den här gången, att den här gången skulle hon förstå. Det skulle visa sig att John hade fel i det antagandet.

Så här inleddes timmen som Emil aldrig får tillbaka:

Mamma, det finns inget minne på hårddisken, det är bara utrymme. Att starta ett program från din hårddisk har inget att göra med minnet i datorn, sa Emil.

Men jag har bara 512 em-be med R-A-M, svarade Margareta, och det står här att programmet behöver 716 em-be. Det står också att jag behöver en koppling till internet, har jag det?

Ja, du kommer åt internet, och nej, 512 MB RAM och 716 MB på din hårddisk är inte samma sak. Bara för att båda mäts i megabytes så betyder inte det att det är samma sak. Är en liten mjölk samma sak som en liter mjölk?

Vad är en megabyte och varför pratar du om blod? Har du spelat sådana där hemska dataspel nu igen? Hur många gånger har jag inte sagt till dig...

Emils bror Daniel såg det hela utspelas och säger Det var lite sorgligt faktiskt. Det var som att se någon försöka förklara kvantfysik för en get. Men vid det tillfället hade han inget val, det var bara att fortsätta. Det var lite som skeppet Titanic efter att det krockat med isberget, det var bara en tidsfråga innan folk skulle börja skrika.

Det hela slutade med att Emil skrek Håll käften, håll käften, håll käften! varpå han installerade det jävla släktforskningsprogrammet, och hans mamma satt och grät i vardagsrummet.

Upphovsman: BB Spot Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Ölglas med kall öl
Rolig text, postad för länge sedan
Ett datortangetbord med ett stort frågetecken framför
Rolig text, postad för länge sedan
Två tjejer som tittar på en dataskärm
Rolig text, 16 februari 2008
En man som sitter med en surfplatta i famnen
Rolig text, postad för länge sedan
En massa postit-lappar
Rolig text, postad för länge sedan
Ett datortangetbord med ett stort frågetecken framför
Rolig text, postad för länge sedan