Alice Cooper, en av skräckrockens ursprungliga frontfigurer, har precis som många andra stjärnor levt ett intressant liv. Här radar vi upp llte information om Alice som du säkert inte kände till.


Alice Cooper hette från början Vincent Furnier.

Från början hette bandet Alice Cooper, men sångaren och frontfiguren Vincent blev så förknippad med namnet att han tog det som sitt eget till slut.

När Alice Cooper släppte LP:n School's out skeppades skivan med ett par trosor av papper. De fungerade som ett slags konvolut till själva skivan.

Frank Zappa upptäckte och producerade Alice Coopers första album.

Alice Cooper skrev sången Man with the golden gun som var tänkt att vara med i James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolen. Producenterna valde dock en annan sång för den filmen, och Alice fick nöja sig med att ta med sången på albumet Muscle of love 1973.

När Alice Cooper bodde i Toronto och spelade in ett studioalbum hyrde han ett rum rakt över gatan, hos familjen Reeves. Han var också barnvakt åt familjens son, och hade säkert ingen aning om att sonen, som hette Keanu, så småningom skulle växa upp och bli filmstjärnan Keanu Reeves.

Alice Coopers pappa var präst.

Upphovsman: Intresseklubben Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 30 april 2012
Rolig bild, 17 oktober 2012
Roligt videoklipp, 4 april 2017
Två statyetter av en kvinna i brukklänning som drar sin man mot sängen
Rolig text, 19 mars 2010
En grill på en Honda-bil
Rolig text, postad för länge sedan