Alice Cooper, en av skräckrockens ursprungliga frontfigurer, har precis som många andra stjärnor levt ett intressant liv. Här radar vi upp llte information om Alice som du säkert inte kände till.


Alice Cooper hette från början Vincent Furnier.

Från början hette bandet Alice Cooper, men sångaren och frontfiguren Vincent blev så förknippad med namnet att han tog det som sitt eget till slut.

När Alice Cooper släppte LP:n School's out skeppades skivan med ett par trosor av papper. De fungerade som ett slags konvolut till själva skivan.

Frank Zappa upptäckte och producerade Alice Coopers första album.

Alice Cooper skrev sången Man with the golden gun som var tänkt att vara med i James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolen. Producenterna valde dock en annan sång för den filmen, och Alice fick nöja sig med att ta med sången på albumet Muscle of love 1973.

När Alice Cooper bodde i Toronto och spelade in ett studioalbum hyrde han ett rum rakt över gatan, hos familjen Reeves. Han var också barnvakt åt familjens son, och hade säkert ingen aning om att sonen, som hette Keanu, så småningom skulle växa upp och bli filmstjärnan Keanu Reeves.

Alice Coopers pappa var präst.

Upphovsman: Intresseklubben Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Närbild på jultomtens hand som bockar av namn på barn som är snälla
Rolig text, 19 december 2010
Rolig bild, 22 mars 2008
Roligt videoklipp, 31 mars 2017
Roligt videoklipp, 17 februari 2018
En finurlig man med en rolig mössa
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 10 december 2012