Sommarhettan blev för mycket för den inbrottstjuv som hade tänkt råna en villa i den schweiziska staden Riehen. Husets ägare hittade honom sovande i en säng. Innan tjuven tuppade av hade han samlat ihop de saker han tänkte stjäla, men att bära dem till bilen, som stod utanför, var en alltför stor ansträngning. Polisen i Riehen sade att den fyrtiotreårige mannen var påverkad av alkohol och mediciner. Detta kombinerat med 35 graders värme fick tjuven på fall.


Det finns dumma tjuvar, och så finns det verkligt dumma tjuvar. I Luleå knallade en tjuv, med stulna tablettförpackningar innanför jackan, in på polisstationen och bad om att få skjuts. Där kände en polis igen honom från ett bilinbrott tidigare på kvällen, och arresterade honom. På plats.


Somliga straffar Gud med en gång. En tjuvskytt dog på sekunden då kronhjorten som han just skjutit föll ner från klippavsatsen och landade på honom.


En rånare i Nevada var snäll och lät affärsinnehavaren ringa ett samtal, och var mäkta överraskad när polisen dök upp en stund senare.


En inbrottstjuv i Antwerpen överraskades av huset ägare, flydde ut genom husets bakdörr, klättrade över en mur som var nära tre meter hög, och när han hoppade ner på andra sidan upptäckte han att han hade landat på stadsfängelset bakgård.


I St. George, Utah, arresterades Steven Kemble kort efter det att han begått sitt brott. Kemble hade snattat en CDskiva i en skivbutik, men en anställd såg brottet och haffade honom. Kemble slog sig dock loss och sprang i hög fart ut från butiken, och sprang rakt in i en betongpelare varpå han slog sig själv medvetslös. Polisen kom en stund senare och arresterade honom.


I West Virginia förföljdes en man av en rånare in i en gränd. När ingen var i närheten slog rånaren till, viftade med en pistol och bad att få mannens alla pengar. Då han upptäckte att mannen bara hade tretton dollar på sig sa rånaren till honom att skriva ut en check på trehundra dollar. Mannen hade inget val, och skrev ut checken. Dagen därpå arresterades rånaren då han försökte lösa in checken på den lokala banken.


Ett par rånare i Michigan kom in i en skivaffär och viftade med sina pistoler. Den förste, väldigt nervös, skrek: Stå still! Då hans partner rörde på sig, sköt den förste rånaren honom på fläcken.


En man dömdes för att han hade kört i samåkningsfilen, fastän att han var ensam i bilen. Mannen menade att de fyra liken i hans begravningsbil borde räknas, men domaren slog fast att samtliga personer i bilen måste vara vid liv för att det ska kunna räknas som samåkning.


En dam stod inför rätta för en trafikförseelse, och då hon tillfrågades om sitt yrke sa hon att hon var lärare. Då domaren fick höra detta reste han sig upp från sin plats och sa: Jag har väntat i åratal på att en lärare skulle komma in i min domstol. Sedan log han brett och fortsatte: Sätt er nu där borta och skriv 'Jag ska inte köra mot rött ljus.' femhundra gånger.


En domare i Louisville tyckte att juryn överdrev lite då de rekommenderade ett straff på 5,005 år i fängelse för en man som fälldes för fem rån och en kidnappning. Domaren sänkte straffet till 1,001 år.


En advokat som försvarade en man anklagad för inbrott prövade följande försvar: Min klient stack enbart in armen genom fönstret och avlägsnade några oväsentliga varor. Hans arm är inte han själv, och jag kan inte förstå hur ni kan straffa hela individen för ett brott som endast hans arm har gjort sig skyldig till. Domaren svarade: Det var bra formulerat, och om jag använder er logik så dömer jag den åklagades arm till ett år i fängelse. Den åklagade kan göra den sällskap, eller så kan han välja att inte göra det. Det är upp till honom.
Den åklagade log och med sin advokats hjälp lossade han sin artificiella arm, la den på bordet och lämnade rättssalen.

Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Fru Justitia, hållandes en våg
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, postad för länge sedan
Rolig bild, 14 november 2012
En person som håller en mobiltelefon där man spelar Pokémon Go
Rolig text, 27 augusti 2016
Roligt videoklipp, 21 september 2012
Personer runt ett mötesbord
Rolig text, postad för länge sedan