Det är tur att det finns en division bland rånare och brottslingar som gör polisens jobb så extremt mycket enklare. Jag pratar naturligtvis om de där tjuvarna och bovarna som har en något för låg IQ för sitt eget bästa...

Polisen i Manchester berättar om sjuttonårige Kevin Ortiz öde. Då han frågat Richard Holton om lift och satt sig i bilen, sa han till Holton att han skulle råna honom. Holton drog då sin tjänstepistol och eftersom han var polis på väg hem från jobbet, kunde han lätt arrestera Ortiz på plats.


Cheferna i Nashville blev imponerade av att Thomas Hicks Jr ringde in till jobbet för att berätta att han skulle bli lite sen idag. De klassade honom som en samvetsgrann anställd, men lite senare ändrades deras uppfattning om Hicks då myndigheterna berättade för dem att han stannat till innan jobbet för att råna en bank, och att han senare hittades och arresterades i sitt hus. Hicks medarbetare förväntar sig inte att se Hicks på jobbet snart. Han lär vara upptagen på annat håll i ungefär femton år.


Det var det perfekta brottet, välplanerat och det långt i förväg. Det var bara ett problem — polisen hade en kopia av planerna. Den norska polisen berättar om två svenskar som i månader planerat att råna en postbil som fraktade mer än tio miljoner kronor. Då de försökte råna bilen för en tid sedan fann de sig själva omringade av polisen som till och med hade en helikopter väntande. Det visade sig att polisen hade vetat om tjuvarnas planer, och hållt koll på dem, i mer än sex månader. Allt sedan polisen tog hand om en kvarglömd portfölj på Oslos flygplats och upptäckte planerna.
Men polisen tog inga risker. Postbilen var tom.


En tjuv i Florida kan skylla på sina fötter för att han åkte fast. Norman Wright anklagas för att ha stulit en liten killes cykel samt de tjugo dollar som killen hade. Polisen hittade Wright ett par kvarter bort, gömd i ett buskage med några flaskor billigt vin. Enligt polisen hade Wright åttio dollar nedstoppade i sin sko, tillsammans med de tjugo han stulit från killen. Polisen köpte inte Wrights historia om att alla pengarna var hans, och efter lite sniffande kom polisen fram till att åttio dollar luktade forsvett, men de övriga tjugo gjorde det inte.


Polisen i Radnor i delstaten Pennsylvania förhörde en fånge genom att placera ett durkslag av metall på hans huvud och band ihop det med en kopieringsmaskin. I maskinen lades ett papper där det stod Han ljuger och varje gång polisen inte trodde på vad fången sa så tryckte de på knappen för kopiering, varpå ett papper med just orden Han ljuger kom ut ur maskinen. Eftersom fången trodde att lögndetektorn fungerade mer än väl, så erkände han sitt brott.


När två arbetare på bensinstationen vägrade lämna över sin kassa till en berusad rånare hotade denne med att ringa polisen. De vägrade fortfarande, så rånaren ringde polisen, förklarade sitt problem och blev arresterad på stört.


En man från Los Angeles som efteråt ursäktade sig med att han var trött på att gå och gå stal helt sonika en ångvält och inledde då en polisjakt i den hiskeliga farten av fyra kilometer i timmen. Det hela tog slut då en poliskonstapel gick ikapp ångvälten, steg upp på den och stannade fordonet.


Polisen i Kansasstaden Wichita arresterade en tjugotvåårig kille som försökte prångla ut falska sextondollarsedlar.


I New York stal en man en handväska från en kvinnlig affärskund och sprang ifrån brottsplatsen i en himla fart. Expediten ringde polisen som snabbt arresterade mannen. De satte honom i polisbilen och körde tillbaka till brottsplatsen. Där fördes mannen ut ur bilen och blev tillsagd att stå still bredvid bilen i väntan på en positiv identifikation. På detta svarade mannen: Ja, konstapeln... Det där är kvinnan som jag stal handväskan i från.


En kille i grymt behov av öl kom på idén att han skulle slänga ett betongblock genom fönstret till en affär, ta vad öl han kunde komma över och springa därifrån. Sagt och gjort, han lyfte upp betongblocket och slängde det över sitt huvud mot fönstret, där det studsade och träffade den blivande tjuven rakt i skallen och slog honom medvetslös. Affärsfönstret visade sig vara av plexiglas, och utanför entrén satt en videokamera som filmade hela händelsen.

Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 26 december 2008
Rolig bild, 6 maj 2017
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 7 juni 2010
Rolig bild, 24 januari 2015
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan