För ett antal år sedan blev Anders Bek rekommenderad en bok som heter Stilövningar, skriven av en fransman vid namn Raymond Queneau. Denna bok innehöll inte mindre än etthundra olika varianter av samma grundhistoria; här fanns en rapport, en ögonvittnesskildring, en dröm, en text skriven i presens, en annan skriven i futurum med mera. Förutom att många av texterna var väldigt roliga blev Anders fascinerad av språkets enorma mångfald av uttryckssätt.

Så hände det sig att Anders under några särdeles långtråkiga dagar fick för sig att han skulle göra sin egen variant av Queneaus idé. Queneaus bok presenterade inte någon text som originalet, men han ville att en läsare skulle kunna jämföra stilövningarna med ett välkänt original, för att lättare kunna se vad stilen gick ut på. Anders valde Ekorrn satt i granen.

Det blev något färre versioner än hos Queneau — sjuttio stycken — men så använde han sig också till stora delar av andra typer av stilar än förebilden. Hans stilövningar omfattar till exempel även hur vissa personer skulle framföra texten.


1. Videotrailer
- De kom oväntat.
- De drev honom från hans hem.
- De försökte knäcka honom.
- De kommer att ångra sig.

Squirrel — kotthämnaren!
Med Drew Barrymore som barnet och Bruce Willis som John McSquirrel. Kevin Costner är Tallegren.

2. Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

3. Rikki Lake
Ikväll: Jag flydde från barnen — nu är jag märkt för livet!

4. Metatetisk omkastning med interversion
Rekonn satt i garnen, skulle slaka tokkar
Hickan föra banren, hå dick fan så bårtom
Popha fan hån traggelren, töttes san hitt billa len doch en vånga sluna dansen.

5. Carl Bildt
Vi har idag sett ännu ett exempel på hur enskilda individer drivits hänsynslöst från sin privata egendom av högröstade särintressen i dagens rödgröna lingonskog. Vi har idag sett ännu ett exempel på hur en enskild småsparare fått benen undanslagna av skränande populister. Men framförallt har vi idag sett ännu ett exempel på hur inte bara en enskild individs stolthet knäckts av en gren av den rödgröna röran, utan även hur en liten men högröstad lobbygrupp lyckats i sitt uppsåt att tvinga hårt arbetande egenföretagare att lämna sin post och söka sig till mer tillväxtfrämjande miljöer.

6. Lipogram (E)
Sciurus Vulgaris satt i sitt kortbarriga träd i full färd att gå lös på födan. När han fick höra människoungarna fick han så bråttom att han via hopp tog sig till närmsta fullvuxna tallskott. Därvid kom han till att skada sin ludna svans, samt utsätta knä, lår och vad för kollisionsskador.

7. Kvasi-Fornsvenska
Eikahurra Grani sutto, Kottian skalu hvilja
Barnum horian, Eikahurun kuiku lepan Thallagranian
Langan SvanzR auk BainR slaghan.

8. Med andra ord...
Gnagaren residerade med omedelbar anslutning till barrträdet, ämnade avlägsna ytterhöljet från ett antal frökapslar. Då erfor vår huvudkaraktär ljudet från de mänskliga avkommorna, varpå kreaturet ifråga greps av stark stress. Samme person lämnade med ett skutt det långbarriga trädets utväxt, varvid tidigare nämnda djurs till storleken föga imponerande lem för transport kolliderade med ej specificerat objekt. Detsamma skedde med det utsträckta, behårade styr- och balansorganet.

9. Norrland
N'Lillekorre satt oppa storgammgran å sku skala nå småkottar. När n'Lillekorre hörde småongana fick'n sä brått att'n hoppa oppa långtallgren å hä bar sä int' bätter än att'n stött i lellskank'n å långhårschvans'n nå så guu fördömdat. Å när'n kika närmre såg'n ju att jo, no' hade den gått av. Huvva!

10. Snoop Doggy Dogg
Yo, check dis out
Goan tell ya 'bout my homeboy Squirr-L
Know what I'm sayin'? Just sittin' there chillin' out with his stash
Kids bustin' in with a mighty crash
Squirr-L my man, Ooo whatcha gonna do?
Broke yo' legs and broke yo' tail too
Yo check dis out, dis is fo' sho'
There ain't gonna be no Squirr-L no mo'.

11. Polisrapport
10.30: Larm inkommer om olycka med personskador i ett skogsområde nära bebyggelse. Vid piketpatrullens ankomst till platsen 10.47 hittas Kurre Ekorrn Tegnér skadad i ett träd strax bredvid hans hem och matförvaringsplats. Under förhör med Tegnér på platsen uppger denne att barnen (oklart vilka) dök upp plötsligt och oväntat, varför han tvingades lämna arbetet i raffinaderiet och fly. Tegnér ansåg att hans liv var i fara. Under flyktförsöket ådrog sig Tegnér lättare kroppsskador. Läkarundersökningen ger vid handen att skadorna är orsakade av yttre våld, förmodligen genom häftig kollision med trubbigt föremål.

12. Dröm
Jag drömde att jag var hungrig, men avbröts av röster. Av någon anledning kände jag mig hotad. Jag tog ett språng ut i luften, men tappade kontrollen och föll.

13. Leif 'Loket' Olsson
Hallå hallå? E' de' Kurre? Tjenare tjenare! Tittar du på teve? Jahaja, trodde väl de ja. Vad jobba' du me' då? Samlar kottar, jaja. Det e ju många som gör i de där trakterna, va? Jaja. JahaduKurre, trivs du me' de' då? Jassåvadådå? Har du skadat däjj! Nämen va trååkitt! Hu'dådå? Jassååå. Ja ungar kan va jobbia iblann dö! Jaa. Fast ganska goa också iblann va? Jaja. Va de huvet då, eller? Jasså svansen, jaja. Å lilla benet, jaja. Ja du Kurre, de va'nte rolitt dö Kurre! Näe! Men nu blir de roliare fösstå'dö fö' nu ska du få spela på Statoi... bensinhjulet!

14. Horoskop
Något stör din koncentration i arbetet — kanske barn? Nu kan vara rätt läge att byta miljö. En oväntad resa får ett snöpligt slut.

15. Förkylning
Eggodd sadd i graded, skulle skala goddar
Figg had höda baded, då figg had så bråddob
Hobba had fråd dallegred, sdödde had sidd lilla bed
å ded lågga luda svadsed.

16. Sportspegeln
... Ekorrn sitter och väntar... han förbereder skalningen och...
... Där! kommer barnen, Ekorrn har tydligen hört dem, han får bråttom nu, ser sig omkring, söker en lucka, barnen helt nära nu och Där kommer hoppet! Vilket hopp! Oj oj oj! Han seglar genom luften, det här var verkligen en pangstart för Ekorrn nu när barnen kommer och Nej! Han slår i grenen! Han slår i grenen och han gör det rejält! Aj aj aj, det här var inte bra! Han slår i grenen just innan nedslaget och förstör hela hoppet! Det där var inte vad Ekorrn behövde i det här läget. Eller hur?
- Nej, ett hopp ska ju starta med en stark muskelspänning som sedan löses ut i en kraftexplosion och sedan avslutas med en mjuk och säker landning på målplatsen och vad Ekorrn gör i det här läget är att han visserligen får en drömstart som vi konstaterade men han lyckas inte fullfölja utan förstör hoppet genom att slå i grenen med tydligen först benet och sedan även svansen som han inte lyckas hålla undan.
- Han schabblade, helt enkelt?
- Ja det kanske är lite hårt att säga att han schabblade, vi talar ju om en mycket erfaren professionell hoppare som vanligtvis inte borde ha några problem på den här distansen men han lyckas inte få till en avslutning på hoppet trots att han inleder det med en bra start.
- Det är inte alltid säkert att man gör en bra avslutning även om starten är bra?
- Nä, så kan man säga och som vi just såg så hjälpte ju inte starten för Ekorrn utan han missar nedslaget.
- Om han hade avslutat bättre, hade det blivit ett rekordhopp då tror du?
- Ja, det där är ju alltid svårt att spekulera i men jag kan väl säga som så att med en så fin start var det ju synd att avslutningen blev så svag som den blev.
- Ett delvis fint hopp som alltså drogs ner väsentligt av en alltför slapp avslutning?
- Kan man säga, ja.

17. Bedyrande
Må Gud vara mitt vittne, det var Ekorrn! Och han satt i granen, det svär jag! Skalade han inte kottar så är jag Kalle Ankas moster! Och han hörde barnen, därom inget tvivel! Och nog fick han bråttom alltid! Han hoppade så sant som jag står här, och det var till tallegren, det sätter jag min heder i pant på! Om han stötte sitt lilla ben? Visst fan gjorde han det! Och inte nog med det — den långa ludna svansen också, det kan du hoppa upp och sätta dig på!

18. Pessimistiskt
Kottskalning i granen, det kan aldrig gå väl. Får man höra barnen, ja då är goda råd dyra, och höra dem lär man få göra! Ett sådant hopp kan bara sluta i gråt och tandagnisslan, sanna mina ord. Den svansen har sett sina bästa dagar!

19. Filmmanus

 • Förtexter.
 • Tona in bild (exteriör), fågelperspektiv på Ekorrn på grenen.
 • Kameran dyker långsamt, åker in mot Ekorrn som sitter och skalar kottar. Lätt, ljus musik.
 • Kamerorna sjunker, följer trädstammen. Musik tonar över till mörkare toner. Rörelse i buskaget, dämpade ljud av barnröster.
 • Klipp till Ekorrn som rycker till. Snabb musikövergång till vilda stråkar, extrem närbild på Ekorrns uppspärrade öga. Barnrösterna upp i volym.
 • Ryckzoom tre gånger mot Ekorrn. Närbild på benen som böjs och spänns.
 • Klipp till närbild på Ekorrns sökande öga.
 • Klipp till bild på avlägsen tallgren, snabb inzoomning på denna.
 • Klipp till helbild på Ekorrn. Slowmotion på hoppet, kameran följer.
 • Klipp till normal hastighet, närbild på Ekorrns ansikte.
 • Klipp till grenen, tillbaka till Ekorrns ansikte (Ekorrn nu med uppspärrad mun, svagt ljud av ett skri under musiken).
 • Klipp till avståndsbild då Ekorrn kraschlandar på grenen.
 • Närbild på Ekorrns plågade ansikte.
 • Klipp till bild på ben.
 • Klipp till bild på svans.
 • Tona ut till svart, titelmelodi, eftertexter.

20. Tvivel
Ekorrn, nja... knappast kottar, det verkar lite... och hoppa? Till tallegren? Verkar väl ändå lite väl långsökt... Och skulle han verkligen ha stött i både lilla benet och långa svansen?

21. Rykte (En fjäder blir lätt tio hönor)
Har du hört om Ekorrn? Han satte på grannen, och sedan skålla' han hennes katter! Sedan fick han en hora med barn! Då försökte han fly till Tallinn. Och när han kom fram gjorde han en stöt med nå'n de kallar långa ludna dansken.

22. Vittnesmål
Vi var ute på skogspromenad och gick där och pratade när vi plötsligt såg honom sitta där uppe i granen. Vi gjorde ingenting, stod bara helt stilla och plötsligt hoppade han iväg bort mot tallen. Jag såg det inte själv, men min kompis sa att han slog i tallegrenen med svansen, eller om det var benet.

23. Mike Hammer
Så Ekorrn hade fått stora skälvan och stuckit. Jaha. Det var väntat. En småhandlare med kottar som föredrog att pysa när ungarna dök upp. Att döma av bilderna hade han inte kommit långt, och skulle få svårt att ta sig någonstans alls ett tag framöver. Jag skulle just slänga fotona i papperskorgen när det knackade på dörren.
- Kom in! ropade jag.
Dörren öppnades långsamt och där stod en pudding som skulle få Marilyn Monroe att dra en påse över huvudet. Bakom henne stod några småglin och såg skamset ner i golvet.
- Stig in, Miss...? sa jag och synade henne.
- Mrs Ekorrn. Jag vill att ni finner min man.

24. Fel text
Ekorrn satt i granen
skulle skalla barnen
Fick han höra kottar
Då fick han så brottar

25. Obscent Anagram
Slaka Negersnorran, Kattias skrollekutta
Drick ni tomtens bråck, föna fåna åååh braa
Hon hångla öppet, fitta sliter ballen hattarslen
svullnade ångande chanson.

26. Alfabetet
Angående benet: Censurerar diktaren ekorrens fallskador? Gjordes han invalidiserad? Jag kan lugna många nervösa oroliga personer: Queens ricinolja ska träna upp vävnaderna. William Xerxes, yrkesutbildad zenmästare, återställer äntligen ödeläggelsen.

27. Radannons
Större parti granfrö bytes mot rullstol.

28. Synonymer
Gnagaren häckade inuti trädet, ämnade flå småungar
Mottog denne uppfatta ungarna, förr gavs mannen plantera fort
Skutta herrn ur utväxten, malde pojken ens obetydliga skelett
även objektets vidsträckta håriga ryggslutskota.

29. Frågor

 • Vilken ekorre? Finns det fler?
 • Vilken gran? Fick han sitta där?
 • Så han hann aldrig skala några kottar?
 • Vad sa barnen? Vad gjorde de där, inne i skogen?
 • Eller stod granen inte i skogen?
 • Varför stack han? Var barnen hans fiender? Eller kom han på att han glömt något? I så fall — vad?
 • Och hade det något med barnen att göra? Hade han tagit deras gran?
 • Var det deras tur att sitta i granen? Eller var det deras kottar?
 • Tog han med sig kottarna?
 • Och vad stötte han benet mot? Grenen han satt på? Hurdå, han hoppade väl inte upp och sedan ner på grenen igen?
 • Och det där med lilla ben — vad menas, de små frambenen eller de betydligt grövre bakbenen?
 • Hur kan han stöta i frambenet när han hoppar iväg? Han hoppade väl ändå inte baklänges?
 • Och svansen — den är väl så mjuk och böjlig att han knappast stöter i med den, va?
 • Och en sak till, Alice: Hur kunde han hoppa från tallegren när han satt i GRANEN?!?

30. Basic
10 Ek$=Ekorrn:Gr$=Granen:Ba$=Barnen
20 Ek$=1:Gr$=1
30 if Ek$+Ba$=2 then goto 100
40 For song=1 to 10
50 if Ba$=1 then goto 30
60 if Gr$=1 and Ba$=1 then goto 30: next song
100 Ta$=Tallegren
110 Gr$=Ta$
120 Print Ek$;hoppade till;Ta$
130 Svans$=1
140 Print Slut!:end

31. Passivum
Granen satts på av Ekorrn, kottarna skulle skalas
Barnen hördes, brådskan upplevdes
Tallegren utnämndes till platsen varifrån hoppet gjordes
lilla benet och långa ludna svansen stöttes.

32. Antonymi
Talltjädern stod under björken, vägrade lappa ihop rötter
Hade gjorts döv inför de gamla, nu tog hon det ganska lugnt
Hukade hon från edestam, skyddade hon din stora arm
ej det korta kala huvudet.

33. Variation av tempus, bestämning och numerus
Några ekorrar kommer att sitta i ett par granar, skalandes kotten
Får de höra ett barn, då får de så bråttom
Hoppar de från tallegrenarna, stöter de små benen sina
och några långa ludna svansar.

34. Subjektivt
Jag satt i min gran och skulle skala mina kottar.
Då hörde jag plötsligt barnen, och fick så bråttom
att jag hoppade från tallegren varvid jag stötte mitt lilla ben
och min långa ludna svans.

35. Grundfabel
En individ befinner sig på specificerad plats och ska just börja arbeta. Han avbryts av andra personer och avlägsnar sig från platsen, varvid han skadar sig.

36. Apposition
Satt i granen gjorde ekorrn, skala skulle han kottar
Fick höra barnen gjorde han, så bråttom fick han då
Tallegren hoppade han från, lilla benet stötte han
Den långa ludna svansen stötte han också.

37. Mening
Ekorrn, skalandes kottar i granen där han satt, fick så bråttom när han hörde barnen att han hoppade från tallegren varvid han stötte såväl sitt lilla ben som den långa ludna svansen.

38. Skiljetecken
Ekorrn — som just skulle skala... kottar... i granen — fick höra barnen; han fick då så bråttom (?) att han [...] hoppade (till tallegren) och stötte:
1. sitt lilla ben och
2. den (långa) ludna svansen!

39. Stream of consciousness
Ekorrn ekorrn sitter i granen i grannen i grenen i Grenoble han sitter i sitterisitterisatterisutta sutta mutta kutta granen grannen en grann gran Skulle skala flå riva klösa lemlästa lemmellästa nästa lämmel lemmar organ organist organism ism ismo ismo jukkapekka Kottar kottar småbarn ungar snor dagis blöta vantar hejsan hoppsan Hoppa han från tallegren svindel snurra runt runt stötte sitt lilla ben sitt lilla ben sitt förkrympta ben sitt äckliga lilla ruttna ben slog han stötte malde malde ner i e en mortel mortel mord rotel moderrot rotmos och den långa långa long and winding road roadmovie långa road långa ludna ludna ludo ludo lupo lupen anlupen anfrätt syra fräta fräta fräsa steka fläsk steka Svansen svansa svassa vassa vässa pennor.

40. Pornografi
Helt nära grenen tog han tag i kottarna och drog av skalet. En plötslig oro... barn...? Men han kastade sig framåt och stötte hårt mot grenen med sin långa... ludna... svans.

41. Uttalslättnad genom assimilation, svahrabakti och synkope
Ekon natti gane, kulle kala kotto
fickan öra bane, dåfick anså botto
oppalan å tallere, nötte ransi lilla ve
nåre långa luna vanse.

42. Knäck-prosa
Ekorrn satt
i granen,
skulle
skala
kottar.
Fick han höra
barnen,

fick han så bråttom.
Hoppa han
från tallegren,
stötte han sitt lilla
ben
och den långa
ludna

svansen.

43. Chiffer
Flpsso tbuu j hsbofo, tlvmmf tlbmb lpuubs
Gjdl ibo iasb cbsofo, eä gjdl ibo csäuupn
Ipqqb ibo gsäo ubmmfhsfo, tuauuf ibo tjuu mjmmb cfo
Pdi efo mäohb mveob twbotfo.

44. Baklänges
Nrroke ttas i nenarg, elluks alaks rattok
Kcif nah aröh nenrab, åd kcif nah ås mottårb
Appoh nah nårf nergellat, ettöts nah ttis allil neb
Hco ned agnål andul nesnavs.

45. Alfabetiskt
Barnen ben bråttom den, då ekorrn fick fick från
Granen han han han han, hoppa höra i kott-
Ar lilla ludna långa, och satt sitt skala skulle
stötte svansen så tallegren.

46. Kvantitet
Tallegren
bråttom svansen
ekorrn granen skulle kottar barnen stötte
skala hoppa lilla långa ludna
satt fick höra fick från sitt
han han han han ben och den
då så
i

47. Hatiskt
Gnagarjäveln pöste i barrklumpen, kladdade på kotthelveten
Tjuvlyssnade på ungjävlarna, då tokflängde han iväg åt helvete
Stövlade bort till nästa barrjävel, klantade till det med skanken
och den där jävla drasuten till hårigt arselspröt.

48. Skåne
Ekorrrrn satt i graunen, skolle skaula kåttarrr
Fick han höura baornen, deå fick han seå bråttum
Håppa han freån tallegrein, stödde han sidd lilla bein
åu den långa löudna svansen.

49. Tysk turist i Sverige
Den ecko zatt i grahnen, zkollo zkala zelleri
Feck han höa baahnön, då feck han zå brråttm
Hoppö han från tallögrehen, schtöttö han zitt lillö behen
und den långö loodnö schwanzön.

50. Miljöbeskrivning
Exteriör. En gran med några oskalade kottar på en av grenarna, samt en
närbelägen tall med utskjutande grenar.

51. Psykologisk profil
Ensam gärningsman. Lättstressad vegetarian med pedofobiska tendenser. Betydande spänst, men överskattar sin fysiska prestationsförmåga såväl som sin motorik.

52. Lenin
Kamrat Ekorrvitj arbetade i kolchosen, då han hörde imperialist- bourgeoisiens smutsiga propaganda. Efter en tapper strid befann sig kamrat Ekorrvitj segrande i Tallinn-kolchosen där hans röda svans vajade stolt.

53. C.M. Bellman
Movitz! Ser Du icke Ekorr'n skala?
Kvickt sin Kotta, full med vin.
Barnen tjutom, Klockan slår! Ur vägen Grankottar, Tallkvistar,
Kottmånglare! Courage, Monsieur! Hopp till Thallegreen!
Hvad säges? Lustigt! Movitz, stöt ditt lilla Ben!
Och Svansen lång och söter!

54. Tankar
Mmm, kottar! Jaha, då är det bara att skala då...
...hallå? Vad var det?
Jävlar! Barnen! Nu blir det bråttom! Vad ska jag...
Där! Tallegrenen! Nu gäller det, ett två tre
på det fjärde ska det ske...
Åheeeejjjjäääävllaaaaarrrrr
Aj! Åh, mitt lilla ben! Och svansen!

55. Haiku
Ekorrn på grenen
hör barnen när han skalar
slår sig mot tallen

56. Hexameter
Ekorrn i granen skalar sin kotte och lyssnar på barnen
Då fick han bråttom att hoppa från grenen till tallen den höga
Stötte i grenen med benet och svansen den håriga långa.

57. Freud
Drömmen säger dig att dina barndomsminnen skrämmer och stör dig i ditt arbete, och när du vill tillfredsställa dina orala behov. Du har placerat dig själv ovan andra för att hålla dem på avstånd. Du vill fly från dessa röster från barndomen. Du försöker fly till en miljö med ännu längre barr (alltså med större och vassare försvar) men du kan inte — du upplever att flykten snarare skadar dig.

58. Fonetisk transkription för engelsmän
Eck-corn suttee grarn n schooler scarler cottre
Fcik hunn herrer barn 'n' daww fick hunn saw brottem
Hop a hunn frawn tullergrayn, sterter hunn sit lilluh bayn
ock den long-err lewd-nuh svunnsen.

59. Svensk turist i England berättar
Dö ekorre sätt on dö gränn-grejn änd skejld samm kotts. Denn hi hörd dö tjildren änd denn hi wåss inn ö bigg harri you nåu. Denn hi hoppt fråmm wått wi inn sviden kål tallegren änd hitt hiss legg änd hiss long håry swäns.

60. Svensk turist i Tyskland berättar
Dass ekorre satten i dass gran und skalen zwei kotten bitte.
Dann fick dass ekorre dass barnen hören, und då fick dass ekorre
sehr bråtten. Så dass ekorre hoppen från dass tallengrenen und stötten sajne lille ben und sajne lången luden svansen bitte.

61. Ölgubbe
Joorrå no'vare eckonn allti'rekandu hoppaoppå sätta'repå fösstårupysen, han skala kåttarelle nå'såntva, å se'n kommeromdär ungarna, å eckonn, han far i väg som nå'n jävla kanonkula va å javafaan se'n hö'man bara hur'an stöteri grenen ellenå't, jovisserru, svansenåbene'ba' rätt inni tallegrenen va. Öh du, haru en krona till en kopp kaffe...

62. Pjäs
En gran. Ekorrn sitter i den, ett antal kottar på grenen framför honom. Han tar upp en kotte och granskar den tankfullt.

Ekorrn
- Jaha, om man skulle skala lite kottar.

(Barnröster från kulisserna. Ekorrn tittar upp, ser sig omkring.)

Ekorrn
- Barnen! Herregud, barnen!

(Han släpper kotten, gör sig beredd att hoppa från tallegren.)

Ekorrn
- Åheeej!

(Han hoppar, landar klumpigt och slår sig.)

Ekorrn
- Aj! Mitt lilla ben! Jag stötte det! Och långa ludna svansen! Aj!

(Ridå)

63. Japan
Ek-hon sati ran-en, skuro skara kotah
Fika hora bane, do-fi khanzo broto
Ho-pa han-fo tara-gen, toto hanzi rira-be
ode ronna runa zan-zen.

64. Plagiat
Illern satt i björken, skulle äta päron
Fick han syn på jägar'n, då var klockan mycket
Skutta han från äppelträd, slog han i sin korta arm
och det lilla bruna örat.

65. Omvänt
Ekorrn stötte svansen, och det lilla benet när han hoppa över, från en gran till tallen just som barnen hördes där, när han skala kottarna
allt uti den gröna granen.

66. Kanslisvenska
Kottarna skulle, i den strax bredvid den tillhoppade tallegrensolycksplatsen ovan de med röstljud avslöjade barnen belägna granträdsbasen, pre-extremitetsskadeincidentivt och tillika förekommande föreliggande svansorganstillbud, skalas.

67. Kontaktannons
Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till Överlevde hoppet — lever nu på hoppet.

68. Tipsextra
Ekorrn 0, Tallegren 1.

69. Thailändare, dammsugare, snus, exemplariskt, knappast, gurkodling
Ekorrn satt med en Thailändare i granen, skulle skala kottar
Fick han höra en dammsugare, då fick han så bråttom
La han in en snus och hoppa han från tallegren, stötte han exemplariskt sitt lilla ben, men knappast sin lång ludna gurkodling.

70. Limerick
En ekorre i en gran
berättade härom da'n:
- Jag hoppa nå'nstans
och stötte min svans
och nu gör den ont som fan.


Text: Anders Bek. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Utan tillstånd är eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

Upphovsman: Anders Bek Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 26 september 2013
Rolig bild, 23 mars 2010
Rolig bild, 16 augusti 2010
Roligt videoklipp, 25 september 2017
Rolig bild, postad för länge sedan
Fyrverkerier och två personer i siluett.
Rolig text, 15 februari 2011