Ännu en läcka, den värsta hittills:

Ni talar förmodligen redan om den fruktansvärda katastrofen angående säkerheten: den största databasläckan någonsin. Arweena, tales-nisse för Jultomten, medgav för några timmar sedan att databasen utlagd på WikiLeaks igår verkligen är 2010:s fullständiga lista över vilka barn som har varit stygga, och vilka som har varit snälla.

Läckans källa är ännu oklar. Det kan ha kommit från en upprorisk ren, eller ett verk av en klyftig programmerare i Ukraina. Oavsett vilket, så är det ett svårt slag för Jultomten. Arweena har utlovat att hädanefter kommer tillgången till databasen att vara begränsad till enbart ”behöriga”. Och ni vet vem det innebär!

Den här databasens storlek är gigantisk; det är inte endast för kristna. Abu Dhabi och Indien har lämnat officiella protester mot inkluderandet av deras barn på den fullständiga världslistan; och vrål av raseri har hörts överallt ifrån på grund av inkluderandet av sexton- och sjuttonåringar. Jultomtens lista är en oförlåtlig inkräktan på tonåringars privatliv över hela världen.

Myriaden av oriktigheter (se Cory Doktorows kritik på Boing Boing) gör saken ännu värre. Majoriteten av barnen kan identifieras via sin adress, ålder, födelsedatum och (om möjligt) nationella id-nummer. Alla amerikanska barn med personnummer delar nu sina identiteter med hela världen. Men i några fall, och för några länder, identifieras barnen endast av namnet. Aristoteles Makektikutis, en trettonårig Atenbo, insisterar på att han inte är den Aristoteles Makektikutis i Jultomtens grekiska register vars stygga gärningar listas som ”förorening”. Hans föräldrar har gått ut med konstaterandet att deras son inte ens vet hur man förorenar.

Men det blir ännu värre. Faktum är, att denna reporter anser att varje nykter undersökning av Jultomtens databas bara kan komma till en slutsats: den borde aldrig ha skapats, och den borde aldrig igen finnas. Vilka missöden! Jane Doe (korrekt namn sekretessbelagt), som identifieras i databasen och där är bedömd som ”dålig moral” egentligen är tjugosex, inte elva som det står i Jultomtens lista. Jane Doe har tvingats ta skydd i FBI:s skyddsprogram för vittnen, för att gömma sig från den massa av män som söker hennes sällskap. Frekventa åldersfel i databasen innebär att vuxna män och kvinnor som använde sina personnummer som banklösenord nu förlorar sina livs besparingar. Detta kaos kan helt enkelt inte fortsätta.

Upphovsman: Tobias D. Robison, the Precision Blogger Översättare: Sara Risberg Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig text, 11 juni 2010
En gammaldags grammofonspelare med en lp-skiva av vinyl
Rolig text, 27 november 2006
En man i kostym som håller en banan så att det ser ut som en pistol
Rolig text, 3 november 2010
En liten trästaty av en fågel som har bakat en kaka
Rolig text, postad för länge sedan
Bild från Oulu i Finland
Rolig text, 16 september 2007