Grattis! Du har blivit stolt ägare till en Anthrax/2000 Multimedia 615X Personal Computer med Digital Diggiloo Diggiley Accelerator. Den kommer att ge dig många års trogen tjänst, om du någonsin får igång den.
Inkluderat med din PC finner du ett bonuspaket med förinstallerade programvaror — Gräs Klippar Planering 1.0, en Blank Screen Saver, och en Östafrikansk Vägfinnare — dessa kommer att bereda dig flera meningslösa timmars avledning från det du egentligen borde göra, och samtidigt använda upp en ansenlig del av din dators minne.

Vänd nu sida så ska vi komma igång!

Att komma igång:

Grattis. Du har framgångsrikt vänt sida, och är nu redo att fortsätta.

(Viktig meningslös notis:
Datorer av typ Anthrax/2000 är konfigurerade för att använda sig av en 80386 — 214J10 processor eller bättre, med en inställning på 2,472 Hertz vid variabel hastighetsrotationscykel. Kontrollera alla dina elektriska installationer och dina försäkringsvillkor innan du går vidare. Använd ej torktumlare.)

För att förebygga intern värmealstring, välj en sval och torr miljö för din dator. Den nedersta hyllan i ett kylskåp är perfekt.
Öppna kartongen, töm dess innehåll och kontrollera innehållet.

(Varning:
Öppna inte kartongen om något ur innehållet saknas eller är felaktigt, eftersom detta komma att påverka din rätt till garanti. Returnera alla saknade detaljer i originalskick med en lapp där du förklarar vart de har tagit vägen, så får du en ersättning inom tolv arbetsmånader.)

Innehållet i kartongen borde innehålla några av följande detaljer:

  • Skärm med den mystiska De Gauss-tangenten,
  • Tangentbord med 2 1/2 tums flox,
  • Datorenhet,
  • Lite blandade kablar och sladdar, inte nödvändigtvis anpassade för just din dator,
  • Användarmanual på cirka 2000 sidor,
  • Snabbguide till användarmanualen,
  • Kvickguiden till snabbguiden till Användarmanualen,
  • Plastlaminerad supersnabb Kvickguide till Användarmanualen för människor som är exceptionellt otåliga eller helt enkelt lite dumma,
  • 1167 sidor bestående av försäkringsblanketter, värdekuponger, Spanska meddelanden, och andra lösa papper,
  • 292 kubikmeter med förpackningsmaterial i frigolit, så kallade norska chips.

Här är något de glömde att berätta för dig i affären:
På grund av de extra strömresurserna som de förinstallerade programvarorna du fick som bonus kräver, kommer du att behöva köpa till en Anthrax/2000 extrabus för minnesenheten, 2,500 mega-gigabyte extraminne för oscillatorn och en elektrisk parallell substation.

Att göra en Set-up:
Grattis!
Du är nu redo att göra en Set-Up. Om du inte redan har utrustat dig med ett diplom i elektroteknik, är nu det perfekta ögonblicket att ringa universitetet.
Koppla monitorkabeln (A) till babords utgångsenhet (D); fäst power off-load enhetens underöverkopplare (X/ii) till den koaxiella AC/DC servokanalen (G); anslut den tretaggade muskabeln till tangenthusenheten (skapa ett extra hål om detta behov uppstår); koppla modemet (B2) till uttaget märkt offside parallell Audio/video line-out. Slå på datorn. Din hårddisk kommer nu att downloada. (Detta kan ta tre till fem dagar.) När downloaden är klar kommer din skärm att säga Ja? Och nu då?.

Det är nu dags att installera din mjukvara.
För in Diskett A (märkt Diskett D eller Diskett G) i Diskettenhet B eller J, och skriv Hallå! Är det någon hemma? vid DOS prompten, skriv också in ditt Licensverifieringsnummer. Ditt Licensverifieringsnummer får du genom att mata in ditt Certifierade Användarnummer som du får efter att du har matat in ditt Licensverifieringsnummer.

Om du är förhindrad att hitta ditt Licensverifieringsnummer eller ditt Certifierade Användarnummer, vänligen kontakta vår Mjukvaru Support Avdelning för assistans. (Vänligen ha ditt Licensverifieringsnummer och ditt Certifierade Användarnummer redo när du ringer, annars kan du inte erhålla någon hjälp).

Om du fortfarande inte har begått självmord, för då in Installationsdiskett 1 i Diskettenhet 2 (eller tvärtom) och följ instruktionerna på din skärm. (OBS! På grund av en mjukvarumodifikation kommer vissa instruktioner att presenteras på Rumänska.) Vid varje punkt, konfigurera om den specificerade sökvägen, dubbelklicka på knapp-igångsättningsikonen, välj en singel ekvationsdefault fil ur makrourvalsregistret, installera ditt VGA grafikkort i den bakre luftmotståndskoefficienten, och skriv in 'C:>' följt av födelsedata på alla människor du någonsin har träffat.

Din skärm kommer nu att säga: Ogiltig sökväg. Nedrans! Avsluta eller fortsätt?

Att välja fortsätt kommer att innebära en oåterkallelig filkompression, permanenta förluster av minnet och en stående överbelastning av hårddisken.
Att välja Avsluta innebär att du får börja om.

Naturligtvis, väljer du Avsluta. När sedan röken har lagt sig, för in Diskett A2 (märkt Diskett A1) och repetera enligt instruktionerna med alla de andra 187 disketterna. När installationen är komplett, återvänd till sökvägen, och skriv in ditt namn, adress och kreditkortnummer, tryck Sänd. Detta kommer automatiskt att registrera dig och tillåter oss att vidarebefordra ditt namn till massor av datatidningar, on-line-tjänster och andra pengagalna institutioner, som i sin tur kommer att kontakta dig snarast.

Grattis! Du är nu redo att använda din dator.

Användning

Här är några enkla övningar för att hjälpa dig på traven:

Att skriva ett brev:
Skriv Kära följt av ett namn på någon du känner.
Skriv ett par rader om dig själv, och skriv sen vänliga hälsningar följt av ditt namn.
Grattis!

Att spara en fil:
För att spara ditt brev, välj Arkiv Meny. Välj Återerövra från Underarkiv A, lägg till ett filsäkerhetsnummer och placera ett inslagsmärke bakom makrodialogtangenten. Välj den sekundära textrutan från marginalmenyn, och dubbelklicka på dokumentfönstrets rensade supplement. Dedicera och dela kaskaden för att importera filen och mata in texten i ekvationsrutan. Alternativ, skriv brevet för hand och lägg det i byrålådan.

Råd vid användandet av Tabellhanteraren:
Försök inte använda den.

Mer läsning: Felsökningsavdelning

Felsökningsavdelning

Du kommer att ha många, många problem med din dator. Här är några vanliga fel och deras lösningar:

Problem: Min dator vill inte starta.
Lösning: Säkerställ att stickkontakten är instoppad i väggen. Kontrollera att strömställaren står på På. Leta på kablarna efter skador. Gräv upp underjordiska kablar i din trädgård för att kunna kontrollera dem också. Tag din bil och kör ut på landet och leta längs elstolparna efter nedfallna kablar. Ring vår Hotline.

Problem: Mitt tangentbord saknar tangenter.
Lösning: Vänd tangentbordet så att rätt sida hamnar uppåt.

Problem: Min mus vägrar dricka sitt vatten och lyckas inte få sitt hamsterhjul att spinna.
Lösning: Försök med en högproteindiet eller ring din lokala veterinär.

Problem: Min dator är en enda stor hög med skrot.
Lösning: Du är nu redo att uppgradera till en Anthrax/3000 Turbo, eller återgå till papper och penna. Grattis!

Upphovsman: Okänd Översättare: Daniel Backman Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En uppslagen gammal bok, med ett par glasögon ovanpå
BOK
Rolig text, postad för länge sedan
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
Roligt videoklipp, 29 mars 2017
En instruktion på ett batteripaket om att man inte ska använda batterier som tandkräm
Rolig bild, 30 december 2016
Rolig bild, 22 maj 2013
Rolig bild, 21 oktober 2012