Då brandmyndigheterna i Kalifornien höll på att fastställa skadorna efter en skogsbrand hittade de ett lik som gjorde dem lite konfunderade. Det var inte mest det faktum att de hittade ett lik mitt i den utbrända skogen, för om någon befunnit sig i skogen under branden skulle de dött. Det som gjorde detta lik annorlunda var det faktum att mannen var iklädd dykarutrustning, komplett med våtdräkt, syrgastub, simfötter och cyklop. Samtliga visste också mycket väl att havet låg mer än tre mil bort.

Mysteriet med den vilsne dykaren ökade då det visade sig att personen inte hade dött utav brännskador utan från svåra invärtes skador. Tack vare dykarens tänder kunde en identifiering göras.

Utredarna satte sedan igång med att försöka komma fram till hur en dykare med komplett utrustning lyckats hamna mitt i en skogsbrand. De lyckades efter ett tag lista ut att den dag som skogsbranden härjade åkte dykaren iväg till havet för att dyka lite grann.

Samtidigt försökte brandmännen släcka skogsbranden på det mest effektiva sättet, varpå de kallade in en mängd helikoptrar som bar på stora hinkar under sig. Dessa helikoptrar flög till havet, drygt tre mil bort, doppade hinkarna i havet för att snabbt fylla dem med vatten och sedan flög de tillbaks till skogsbranden och tömde hinkarnas innehåll över elden.

Du har vid det här laget säkert gissat hur det hela gick till. Ena stunden simmar vår dykare runt i havet i grodan ro, och i nästa stund så simmar han bröstsim i en stor brandhink en kilometer upp i luften. Såvitt man kunde se så släckte vår dykare exakt 185 centimeter eld.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: California Examiner Översättare: Adam Evertsson