PALO ALTO, CAL. (SatireWire.com)

Som ännu ett tecken på dess växande herravälde har Facebook nu tillkännagett att det har passerat onani som världens mest populära sätt att tillbringa tio minuter.

Twitter svarade genom att hävda att det har passerat för tidig utlösning som det mest nedslående sättet att tillbringa fem sekunder.

Facebooks påstående kommer från nya studier om att människorna slösar bort, i genomsnitt, 650 miljarder minuter varje månad på att onanera. Jämfört med det går Facebook-användare på tomgång i mer än 700 miljarder minuter per månad, enligt företagets talesman Gina LaBrega.

Våra mål är desamma, men om man tittar på siffrorna tillbringar användarna mer tid med våra tjänster än de flesta tillbringar med sina egna... tjänster, sade LaBrega. Vi har självfallet 99 procent drifttid, någonting onani inte kan mäta sig med.

Liknelsen har dock irriterat vissa religiösa grupper.

Referenspunkten är inte lämplig på något sätt, sade Christine Reed, ledaren för Håll Fingrarna I Styr, en grupp som är emot abort och onani. Vi borde inte jämföra någonting med en handling av tanklös, möjligtvis beroendeframkallande självtillfredsställelse som leder till den fruktansvärda förstörelsen av vad som kunde ha blivit ett liv.

I och för sig, tillade hon senare, skulle jag kunna säga samma sak om onani.

Nyheten faller sig så att den kommer samtidigt som Facebooks skapare Mark Zuckerberg utnämns till årets person av tidskriften Time. LaBrega kallade timingen för en händelse, men vakna observatörer spekulerar i att detta kan vara del av Facebooks sedan länge omtalade mål att ersätta själva onanin som den ultimata förströelsen.

Först och främst har vi omslaget till Time, hur man bara kan se Zuckerbergs ansikte, inte hans händer, och hur han bara stirrar ut i tomma luften, sade TechCrunchs förläggare Nelson Schable. Jag tror att vi alla känner till den blicken. Eller så ljuger vi och påstår att vi inte gör det.

Sedan finns också de onanistiska begrepp som Facebook svänger sig med, fortsatte Schable. Delar av det är ju uppenbart, som att man kan 'tagga sig själv' i sina foton, eller 'lägga upp dem på loggen'. Och kolla bara på Farmville, på några av alla ribbons man kan vinna. Jag menar, 'Knock on Wood'? 'Cream of the Crop'? 'Lord of the Plow'? 'Need for Seed'?

Allvarligt? 'Need for Seed'? Kom igen, tillade han.

LaBrega framhöll att Facebook inte hävdade att de var ett alternativ till onani, fast hon medgav att man kunde bli blind av att stirra på sin dator hela dagen.

I ett annat svar på Facebooks hävdande vägrade en sajt för företagsnätverk, LinkedIn, att jämföra. Noterat är dock att dess skapare heter Jeff Weiner.

Upphovsman: SatireWire Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 24 april 2018
Ett dansgolv med lasereffekter
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 8 september 2012
En T-shirt med texten Canada, men som täcks och blir ordet anal
Rolig bild, 3 februari 2017
Rolig bild, 21 oktober 2012