BOSTON, MA (SatireWire.com) — Amerikaner som ansamlas inne på sjukhus, kliniker och läkarmottagningar för att få influensavaccin är nu den främsta orsaken till att influensan sprider sig, enligt Smittskyddsverket.

Folket i Boston köar för att sprida smittan.

Till följd av detta råder Smittskyddsverket amerikanerna att skaffa influensavaccinet så snart som möjligt, under förutsättning att de kan göra det utan att komma i kontakt med en annan människa, i synnerhet någon som väntar i en lång kö för att få influensavaccinet eftersom de kanske redan har influensan på grund av att de inte har vaccinet än, och att de blir invallade på platser där ingen annan har fått vaccinet heller och kanske redan har influensan.

Folk måste få influensavaccin direkt, absolut, påpekar Bradley Howard, talesman för Smittskyddsverket. Det är naturligtvis inget magiskt botemedel. Det kan inte hindra alla typer, men det är bättre än att gå oskyddad, vilket du tvärtom skulle vara om du faktiskt skulle försöka gå ut och få ett influensavaccin, vilket du borde göra, absolut, fast inte genom att faktiskt gå ut.

Det vi vill ha fram är: få sprutan nu, innan du får influensan, tillade Howard. Men samtidigt bör du inte röra dig.

Talesmannen för Smittskyddsverket gick vidare och antydde att den säkraste approachen är att man injicerar sig själv med vaccin. Han påpekade också att man aldrig bör injicera sig själv med vaccin.

Den värsta influensaepidemin på flera år har påverkat flera tusen över hela landet och fått staden Boston att förklara en hälsokris. Denna helg kommer kliniker över hela Boston att ge gratis vaccineringar.

Samtidigt säger vårdpersonalen på Massachusetts General Hospital i Boston att de bara försöker injicera så fort det går.

Vi slänger i stort sett bara sprutor på folk när de kommer in, säger akutsköterska Janet Ramaday. Eller inte när de kommer in direkt. Vi slänger ner sprutorna från taket medan de står i kö utanför. Det fungerar jättebra eftersom de som inte fastnar springer därifrån, så då får de inte influensa.

Upphovsman: SatireWire Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig text, postad för länge sedan
En person med vitt smink i ansiktet med en röd clownnäsa
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 9 december 2012
Omslaget till boken "Weird Things Customers Say in Bookshops"
Rolig text, 10 augusti 2012
En byggnadsarbetare
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig text, postad för länge sedan