OLYMPIA, Washington, USA. (SatireWire.com) - Gamla iPhone-skogar riskerar att försvinna, meddelar miljöaktivister och anklagar miljardföretaget Apple för att hänsynslöst avverka dessa anpassningsbara metallträd.

iPhone eller Mobilis iCogitatio, var en gång en av de vanligaste träden i Nordamerika, åtskilliga fler än t.ex. den röda lönnen och den nordamerikanska tallen. Men efter att Apple upptäckte det lövlösa trädets ovanliga egenskaper - när man väl tömt trädet på dess sav krymper det till en storlek lagom att hålla i handen - har företaget skördat mer än en miljard enheter av den majestätiska arten. Med en omsättning på 200 miljoner enheter per år, är takten ohållbar och totalt oansvarig, meddelar Sidney Luther, chef för Sierra Club Cooptation.

"Även under idealiska förhållanden tar en iPhone minst 40 år på sig för att mogna, så för att kunna hålla ett stabilt produktflöde, har Apple hänsynslöst skövlat gamla skogar där iPhones har stått i 300 eller 400 år", säger Luther. "I juli förra året, hade Apple mage att fira att de sålt en miljard iPhones. De firade det faktiskt! Det är barbariskt. Skulle du fira en miljard dödade valar eller att du dödat en miljard blommor?"

Särskilt irriterande, säger Luther, är att Apple förnekar att iPhone är en naturresurs.

"Företaget hävdar fortfarande att iPhones är monterade i kinesiska fabriker av minderåriga och dåligt betalda arbetare eftersom de inte vill att du ska få reda på den fruktansvärda sanningen: Apple avverkar gamla iPhones utan någon som helst hänsyn till miljökonsekvenserna", säger han. "Tror du mig inte? Klyv en iPhone och räkna årsringarna bara!"

Apple vägrar att kommentera denna artikel, men råder konsumenterna att inte skära upp sin iPhone eftersom det ogiltigförklarar garantin.

"Åh, naturligtvis säger de det" svarar Luther.

Enligt Natural Resources Defense Council, USAs motsvarighet till Naturvårdverket, är avverkningen av dessa gamla skogar inte bara förödande för träden och marken, men ödelägger även samexistensen med de vilda djuren.

"Det finns bokstavligen hundratals små och sällsynta djur som lever i och runt iPhone-träden; inklusive enhörningen, mini-valen och den gula smileyn", säger NRDCs talesperson Kit Pernow. "Folk inser inte att om dessa varelser inte hinner fly, blir de instängda i iPhonen när den är tömd på sav och krympts. Apple kallar dem ganska cyniskt för "emojis," men tänk på att när du trycker på en "emoji", trycker du egentligen på liket av en före detta levande varelse.

"Folk är fruktansvärda", tillade hon.

Trots att Apple inte bekräftar avverkningen av iPhones, har aktivister långtgångna planer att slå tillbaka, både för miljön och för konsumenterna.

"Eftersom Apple har varit så hänsynslösa, kommer vi mycket snart att få slut på iPhones, och vad ska vi göra då?", säger Luther. "Det finns inga andra träd som lämpar sig för mobil anpassning. Samsung redan provat det, de gjorde Galaxy 7 av trä, och se vad som hände där!"

Upphovsman: SatireWire Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Roligt videoklipp, 9 april 2017
Roligt videoklipp, 15 april 2012
Rolig bild, 11 september 2015
En explosion mellan planeter
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 7 november 2012
En tangentbord till en dator med Windows-tangenten i förgrunden
Rolig text, 5 maj 2010