Då man installerar ett nytt program och ser att det har hunnit komma upp till version 6.1 så kan man ju börja undra vad som hänt för att det ska ha blivit ett så högt nummer, trots att programmet först släpptes ut på marknaden knappt fem år sedan.

Tack vare källkoden så kan man få fram en massa information om ett programs liv. Här nedan följer ett utdrag från en utav världens mest använda program, och mycket riktigt, det har inte förtjänat en så hög versionssiffra.

V 1.0

Även känd som Nollan eller Knappt bättre än beta. Vi var tvungna att släppa ut programmet på marknaden eftersom killarna i labbet inte orkade mer och folket på marknadsavdelningen ville inget hellre än att kölhala oss. Vi hoppas och ber til högre makter att du ska upptäcka att programmet är lite mer funktionellt än, tja säg ett datavirus, samt att dess utformning har en likhet med vad som sagts i reklamen.

V 1.1

Vi fixade alla buggar som fick programmet att krascha...

V 1.2

Öhm, vi la visst till en del nya buggar då vi fixade de gamla, så vi fick ta och fixa de med.

V 2.0

Vi gjorde den produkt som vi ville gjort från allra första början. Kom dock ihåg att det är inte riktigt vad kunden behöver än, men vi jobbar på det.

V 2.1

Ok, det är inget att förvåna sig över att vi hade sönder några saker när vi gjorde om programmet så vi fick fixa till dem. Men den här gången la vi ner otroligt mycket tid på att testa allt, så vi tror inte att vi introducerade några nya buggar när vi fixade de gamla.

V 2.2

Ledsen, men en slank emellan. Ett helt vanligt skrivfel och du kan aldrig gissa hur mycket problem det har orsakat.

V 2.3

Någon användaridiot lyckades hitta en bugg som funnits där sedan V 1.0, och han har vänt upp och ner på helvetet tills vi fixade den.

V 3.0

Nu har vi äntligen fått det hela rätt, tror vi. De flesta användarna är i alla fall nöjda med det här.

V 3.1

Naturligtvis hade vi sönder några saker...

V 4.0

Fler funktioner. Programmet har växt till sin dubbla storlek nu, och du behöver en snabbare dator och mer minne...

V 4.1

Bara en eller två buggar den här gången. Lovar.

V 5.0

Vi borde egentligen gå vidare och ge ut en ny produkt, men vi har ju en marknad att försvara där ute. Vi kommer att halvera personalen efter det här.

V 6.0

Vi var tvungna att fixa några saker som vi hade sönder i V 5.0. Inte så många alls, men det var så länge sedan som vi tittade på den här produkten så vi kan lika gärna kalla det för en större uppgradering. Ja just det, vi la till lite nya knappar och coola bilder så att det rättfärdigar det nya versionsnumret.

V 6.1

Eftersom jag lämnar företaget och är den sista killen i labbet som jobbar på programmet, ville jag se till att alla mina ideér är gjorda innan jag sticker. Jag la till några häftiga demofilmer med eftersom jag har haft det väldigt tråkigt där jag suttit i mitt hörn, alldeles för mig själv. (Jag klagade om och om igen på de trasiga ljusrören, men ingen gjorde något.) De har pratat om att ta bort programmet från marknaden, men de kommer att sälja det så länge de kan tjäna en hundring eller två.

Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Roligt videoklipp, 12 april 2017
Rolig bild, postad för länge sedan
Apples logga på grå bakgrund
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 21 februari 2018
Roligt videoklipp, 16 december 2017
Rolig bild, 27 augusti 2012