(Los Angeles, USA) Mattel släppte idag nyheten om sin nya produktserie, HackerBarbie. Dessa nya dockor kommer att släppas ut på marknaden nästa månad. Målet med dessa är att få bort den stämpel som kvinnor har fått, den stämpel som pekar ut dem som rädda för ny teknik, borttappade när det gäller datorer och akademiskt handikappade.

Denna nya serie av Barbiedockor levereras med sin alldeles egna X-terminal samt en tolvpack Jolt Cola. Barbies klädsel nkluderar såväl en smutsig skjorta som ett par välnötta jeans. Tillbehör som också medföljer är en multifunktionell Casio-klocka samt ett par glasögon med linser så tjocka att de kan få myror att brinna. (Fickskydd och miniräknare från Hewlett/Packard kommer att kunna köpas separat.)

Den nya Barbie har den fantastiska förmågan att kunna stirra på en skärm utan att blinka samt att kunna klara sig utan mat eller dryck i sexton timmar i rad. Hennes vokabulär består av tekniska termer såsom Vad har du för hemsideadress?, Jag gillar TCP/IP!, Oflyt! Din kernel måste ta kraschat!, Kan du inte ta och FTPa den filen nu då! samt DECs Alpha AXP är störtskön!

Vi är väldigt entusiastiska över den här produkten säger Ken Olsen, Mattels marknadsföringschef, och vi hoppas nu helt kunna glömma den skada som MatteBarbie skapade. (För ett år sedan släppte Mattel Barbiedockor som sa Matematik är svårt, med en nedlåtande Ken i samma paket.)
HackerBarbies Ken är en inkompetent förvaltningskonsult som gång på gång frågar Barbie om hjälp.

Ledande feminister är likvärdigt entusiatiska över denna nya Barbieserie. Jag tror och är övertygad om att dessa nya dockor kommer äntligen att ta död på uppfattningen att kvinnor är av naturen underlägsna när det gäller matematik och teknik. Dock tror jag att Kens överlägsna anställning kommer bara att underbygga produktens målsättning samt bidra till ökat kvinnoförtryck säger Naomi Falodji. Mattel avstod från kommentarer.

Föräldrar är dock oroliga över att de kommer att bli ännu mer teknologiskt handikappade när HackerBarbie släpps. Min dotter Jenny har lekt med en prototyp av HackerBarbie i två dagar, säger fru Märta Karlsson i Täby och redan nu betalar hon våra räkningar via nätet. Jag har ingen aning om hur hon gör det, men hon gör det snabbt och lätt. Jag vill bara inte bli klassad som en dum mamma...
Mattel kommer att erbjuda gratis kurser i data och nutida teknik för de personer som köper HackerBarbie.

I kommande HackerBarbieversioner kommer HackerBarbies kommande komplexa livsstil att centreras.
HackerBarbie åker i fängelse kommer att lära ut dator- och nätetik till barn och ungdom, medan Barbi skrivr sm 1 nöt! kommer lära dem alternativ stavning.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson