Hämta lådan med julgranspyntet på vinden.

Gå ner från vinden.

Gå tillbaka upp på vinden och hämta ner katten.

Bär in pyntet till vardagsrummet. Ta bort katten från lådan.

Ta bort nätet som är virat runt granen. Sätt i granen i julgransfoten.

Ta ifrån katten nätet som satt runt granen och släng det. Plocka fram ljusslingan till granen.

Hämta en stege så du når upp till toppen av granen. Börja sätta fast ljusen på grenarna högst upp och gå sedan neråt.

Ta bort katten från granen och klipp av den fula, sönderbitna grenen med en sekatör. Packa upp de röda julgranskulorna ur lådan.

Gå upp på stegen igen och börja hänga upp julgranskulorna på de översta grenarna och gå neråt. Knuffa ner katten från stegen innan den orsakar granen för mycket skada.

Gå på toaletten. När du kommer tillbaka sopar du upp skärvorna av de två julgranskulorna och ta fram sekatören igen och knipsa av fyra av de nu slokande och barrlösa grenarna som katten orsakade när den försökte klättra i granen.

Gå upp på stegen och sätt fast stjärnan i toppen. Snubbla på katten som satt sig på det andra steget, fall baklänges och landa på arslet.

Ligg och kvid och jämra dig på golvet i några minuter. Kontrollera sen att röven är hel. Konstatera att den är det och återgå till arbetet.

Ta fram det andra julpyntet och häng det på alla olika grenar. Plocka fram glitterslingan som ska viras runt granen som ljusslingan.

Ha dragkamp med katten om glitterslingan. Slit slingan ifrån katten och inspektera skadorna på den. Konstatera att den är för sliten efter dragkampen och släng den i sophinken.

Vänd sophinken rätt och lägg tillbaka skräpet i den. Ställ tillbaka den i skåpet under diskbänken och stäng dörren.

Ta ut katten från sopskåpet och återgå till att klä granen. Leta efter en ny glitterslinga i pyntlådan. Kom på att den fick slängas förra julen för att katten ville ha dragkamp då också.

Åk till affären och köp nytt glitter. Åk sedan tillbaka hem.

Snubbla på katten i hallen och gå in till julgranen. Sopa upp ännu en julgranskula och ställ upp stegen igen. Kontrollera hur skadad granen är och knipsa av fem slokande, barrlösa grenar med bitmärken.

Vira glitterslingan runt granen som du gjorde med ljusen. Gå en bit ifrån granen och beskåda ditt arbete.

Plocka undan stegen, sekatören, sopborsten och allt pynt som blev över. Lobba upp katten i soffan för att den inte ska bita mer i granen. Mata katten och sätt dig i din favoritfåtölj och slappna av...

Upphovsman: Okänd Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 5 juni 2012
En springande hund på stranden
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 7 februari 2013
En sovande räv
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 4 april 2017