Någon frågade en gång, Varför är föräldrar så otåliga när det gäller deras barns första steg och dess första ord, när de ändå kommer att tillbringa större delen av de komande 17 åren med att be sina barn att sitta ner och vara tysta?

Jag håller inte med. Jag ser ett barn som går som någon som kan hämta mina tofflor från andra änden av rummet och ett talande barn som någon jag på ett intelligent sätt kan varna för farorna i livet.

Till exempel:

Klappa inte hunden, den kommer att bita dig.

Gå inte mitt i gatan, en bil kommer att köra över dig och du kommer att bli platt som en pannkaka tillsammans med dina nya skor.

Glöm inte att tvätta händerna efter att du har lekt i sandlådan. Det finns små ägg under dina fingernaglar som du får i munnen och som sedan växer i magen på dig. Sedan på natten kommer de krypande ut ur baken på dig. (Jag tycker särskilt om denna eftersom jag får en tio-minuters paus under tiden de tyst diskuterar det mellan sig själva.)

Kryp inte in i kylen. Det finns grönt på resterna som växer fortare än du. På morgonen bryter det sig ut ur sina plastbehållare och klår upp dig.

Rör inte knivarna. Du kommer att skära av dig fingrarna och sedan kan du glömma saker som att slita av dig blöjan, låsa in dig i badrummet eller peta i desserten precis innan gästerna kommer.

Peta dig inte i näsan. Andra ungar kommer att tro att du är knepig och kommer att kasta sand på dig. Plus att deras föräldrar kommer att undra var du lärt dig det någonstans.

Lossa inte på säkerhetsbältet. Du kan åka i fängelse och bli tvungen att fira din födelsedag tillsammans med en hop mördare, perverterade människor och advokater.

Bit inte i den elektriska sladden. Det finns en eld inuti som kommer att spränga dina tänder. Du kommer aldrig mer att kunna tugga papper, gammalt tuggummi från trottoaren eller hundbajs igen.

Försök inte klättra över balkongräcket. Du kommer att ramla över kanten och dö, för att sedan hamna på en plats där ett gäng andra elaka ungar kommer att slå dig med en plastkratta när Herren inte ser.

Öppna inte luckan till diskmaskinen för att hoppa upp och ner på den. Mamma kommer då att bli tvungen att ringa en reparatör och då kommer pappa att dö.

Slicka inte där. En hund har pinkat där.

Ät inte svamparna i gräset. Kom ihåg kungen i Babarboken. Han som blev grön och dog. Du hatar grönt.

Drick inget som finns i garaget. Allt är giftigt och vi måste ta dig till sjukhuset där de kommer att stoppa slangar i magen på dig och pumpa ut alltihop. Det kommer att göra ont när Barbies huvud kommer upp igen.

Slicka inte på duvorna. Det är illa nog att vi ger dem mögligt bröd.

Lek inte i öppna spisen. En ren pinkade där.

Slå inte på mammas dator med leksakshammare. Om den går sönder måste pappa köpa en ny. Vid närmare eftertanke — här är en riktig hammare.

Försök inte pussa geten. Den äter avfall och kommer att försöka få tag på vad som än finns i din mun.

Lek inte i toaletten. Kom ihåg att toaletten är smutsig även om den ser ren ut och din mugg är ren även om den ser smutsig ut.

Fortsätt inte använda de där gamla skorna. De är för små och dina fötter kommer att skrynkla ihop sig som möglig potatis. Efter det kommer du inte att kunna springa ifrån mig längre.

Upphovsman: Okänd Översättare: Anders Wallman Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En vässad penna och en uppslagen bok
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 22 februari 2017
Rolig bild, 26 augusti 2012
Roligt videoklipp, 28 november 2013
Ett barn med händerna framför ansiktet samt ett stort frågetecken
Rolig text, postad för länge sedan