För alla er (oss) som är förvirrade av alla olika processorer Intel har på marknaden, följer här en snabb guide i djungeln för att hjälpa er välja rätt.

8086: Kan liknas vid en rymlig garderob. Har fyra väggar och gott om utrymme på hyllorna. Mycket bättre än att förvara dina grejer i flyttkartonger, vilket man kan jämföra 8080:an med.

8088: En rymlig garderob, precis som 8086:an, men den saknar spegeldörrar, och har istället en smalare dörr tillverkad i standardplywood. Inte lika snyggt, men billigare.

80286: En garderob som 8086:an, men innehåller dessutom en lucka i taket så att du, visserligen ganska arbetskrävande, kan klättra upp och på så sätt komma åt ett större loft att förvara saker i. Luckan är dock så liten att man endast kan skjuta in eller släpa ut mindre grejer från loftet.

80386: Påminner lite om en 30-tals-villa. Något nergånget, men fullt acceptabelt. Har en garderob, men också ett stort garage. Man kan antingen vara i garderoben eller garaget, men man kan inte ha en garderob eller arbetsbänk i garaget. Ett alternativ tillåter dig att bygga om huset till flera små garderobliknande lägenheter. De inneboende i var och en av dessa lägenheter är totalt omedveten om att han har några grannar. (Obs! Grannarna kan ge dig en lapp att sätta upp i den gemensamma entrén som de andra grannarna kan läsa.)

80386SX: Ett annat 30-tals-hus, men detta hus har inte dubbla dörrar i huvudentrén.

80486: En liten bostadsrätt med garderober.

80486SX: Samma bostadsrätt, men med en starkare bostadsrättsförening. Du kan köpa lägenheten för mindre pengar, men du kan inte få nycklarna om du inte köper loss dem från föreningen för en stor summa pengar.

Upphovsman: Okänd Översättare: Daniel Backman Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
En gammal dator
Rolig text, postad för länge sedan
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 17 april 2012
Rolig bild, postad för länge sedan
Rolig bild, 14 mars 2012