Verktygen som används för att fixa till Jack Napier (Jack Nicholson) efter hans kemikaliebad i filmen Batman är samma verktyg som den sadistiske tandläkaren Orin Scrivello (Steve Martin) använder i filmen Little Shop of Horrors från 1986.


I en tidig manusversion av Alien skulle rollen som Ripley spelas av en man.


Det är inte bara i Pulp Fiction som de äter hamburgaren Big Kahuna Burger. I två andra utav Quentin Tarantions filmer, From Dusk till Dawn och Reservoir Dogs äts de också.


I den Oscarsbelönade filmen Livet är underbart spelas Guidos fru, Dora, av Roberto Benignis riktiga fru, Nicoletta Braschi.


Bruce Willis är vänsterhänt, men i filmen Sjätte sinnet skriver han med höger hand, enbart för att kameravinkeln skulle bli bättre i en scen.


I den dataanimerade filmen Toy Story 2 kan man se en almanacka med motiv från en annan dataanimerad film, Ett småkryps liv. Båda filmerna har gjorts av filmföretaget Pixar.


Producenterna för filmen Seven hade tänkt att ta med Kevin Spaceys namn i början av filmen, bland de andra skådespelarnas namn, men Spacey ville inte det. Han ville hellre överraska publiken i sin roll som mördare. Det blev som Spacey ville och som kompensation för hans utelämnade namn i inledningen står han först i rollistan i slutet av filmen.


Ett flertal av de större stridsscenerna i Braveheart var tvungna att filmas en gång till eftersom många av statisterna visade sig ha armbandsur och solglasögon på sig.


Den danska filmen Festen fick ett lite annorlunda pris i Tyskland 1999. Utmärkelsen var sämst dubbade film.


I sin roll som massmördaren Garland Greene i filmen Con Air frågade Steve Buscemi regissören Simon West ifall han skulle har någon speciell sminkning eller peruk för att se hemskare ut. Regissören svarade att Steve inte behövde göra något med sitt utseende, det räckte att han var sig själv.


Jonathan Frakes vägrade raka sin rygg i sin kärleksscen med Martina Sirtis i filmen Star Trek: Nemesis. Rygghåren fick därför tas bort på digital väg.


Arnold Schwarzenegger fick 15 miljoner dollar för sin roll i Terminator 2, en film där han säger 700 ord. Det blir 21,429 dollar per ord. Citatklassikern Hasta la vista, baby kostade alltså 85,716 dollar.


Quentin Tarantino skrev från början rollen som Mr Pink i Reservoir Dogs till sig själv. Steve Buscemi fick dock rollen.


I filmen Forrest Gump får man ofta se olika foton från Forrests liv och Tom Hanks, som spelade Forrest, blundar på vartenda av dem.


Återvinning är vanligt i filmer, exempelvis så är dekoren från Axis Kemikaliefabrik i Batman överbliven dekor från klassikern Alien och mycken takdekor och byggnader i Matrix användes i Dark City från året innan.

Upphovsman: IMDB Översättare: Intresseklubben Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 31 januari 2013
Rolig bild, 14 augusti 2012
Rolig bild, 24 november 2010
Darth Mauls ljussabel från Star Wars
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 14 augusti 2013