Calcuttas Telegrafbyrå har fått tag på en svarsblankett skriven av en kandidat till en högskola i Calcutta. Kandidaten hade skrivit en uppsats om den indiska kon.

Kon:

Kon är ett framgångsrikt djur. Den är även tvåkönad och eftersom han är en hona kan han ge mjölk, vilket han gör när han har fått barn. Han är typ Gud för hinduerna och användbar för människorna. Men han har fyra ben allt som allt. Två där fram och två där bak.

Hela kroppen på honom kan användas. Mer eller mindre mjölken. Vad kan den göra? Olika sorters yoghurt, smör, grädde, kondenserad mjölk o.s.v.

Kon är det enda djuret som stöter upp sin mat efter intag, för att sedan tugga den igen med sina tänder som är placerade på insidan av munnen. Han är oftast placerad i mitten av ängen.

Hans enda anfall och försvar är hans horn, speciellt när han har fått barn. Detta görs genom att han böjer på nacken vilket resulterar i att vapnen hamnar parallellt med marken och således pekar med de spetsiga delarna framåt.

Han har en svans också, men inte som andra djur. Den har sitt hår i den andra ändan.
Undersidan av hans klövar är mjuka så att grässtrånas huvuden inte skadas. På natten intar han en position där han tittar ned i marken och blundar som sina släktingar, hästen gör dock inte så.

Detta är kon.

PS. Vi är informerade om att kandidaten klarade testet. DS.

Inskickat av: Adam Evertsson Upphovsman: Okänd Översättare: Fredrik Nörell

Liknande poster

Roligt videoklipp, 21 september 2012
Rolig bild, 28 juli 2014
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
En svartvit katt
Rolig text, postad för länge sedan