När historien om personalens julfest hade kommit till Folkpartiet via mail ca fyra gånger, spånade de ihop ett antal egna versioner. Här delar de med sig av det som spridit skratt på deras kansli.

FRÅN: Jenny Sandefjord, personalchef
TILL: Alla
ÄMNE: Helgfesten
DATUM: 7 december

Jag känner inte till om restaurang Luigis har en jämställdhetsplan nej. Jag tänkte inte på att fråga det när jag bokade bord. Jag frågade faktiskt mest om maträtterna, underhållningen, antalet platser och priset. Jag förstår att det var dumt av mig, och att jag som personalchef och jämställdhetsansvarig på arbetsplatsen särskilt skulle ha tänkt på att uppfylla stycke 11, punkt g i vår jämställdhetsplan om att ovillkorligen tillse att samtliga underleverantörer lever upp till lagens krav på aktivt jämställdhetsarbete. Jag ska komma ihåg det nästa gång jag talar med restaturangen!

FRÅN: Jenny Sandefjord, personalchef
TILL: Alla
ÄMNE: Helgfesten
DATUM: 8 december

Nej, det går tyvärr inte att betala för egna drycker med euro. Vi har visserligen som målsättning att införa euro, och det finns enskilda restauranger som tar emot euro i Sverige men det betyder inte att vi kan välja plats för julfesten med detta som enda kriterium. Och detta betyder INTE!!! att personalavdelningen inte är lojala med beslut som landsmötet fattat.

FRÅN: Jenny Sandefjord, personalchef
TILL: Alla
ÄMNE: Helgfesten
DATUM: 9 december

Det är helt riktigt som en medarbetare har påpekat att Luigis Grillresturang är kunglig hovleverantör. Det skulle kanske kunna uppfattas som ett indirekt — mycket indirekt i personalavdelningens ögon — stöd åt monarkin att hålla julfesten där. Dock kan vi försäkra alla oroade att kungen inte avser att äta på Luigis den 22 december.

FRÅN: Jenny Sandefjord, personalchef
TILL: Alla
ÄMNE: Helgfesten
DATUM: 10 december

Jaha, så det har hänt en gång tidigare att en bög som ville käka på Luigis blev stoppad av dörrvakten. Jag har ringt och frågat den #¤%@£* dörrvakten om det som hände, och han säger att han inte hade en aning om att killen som kom i skitiga, nedspydda, jeans, oknäppt jacka och utan skjorta eller tröja på sig, med omaka skor och en varmkorv i handen, var bög. Vare sig han eller hans POJKVÄN!!! har något emot bögar alls, och det har inte Luigis personal heller, låtar han hälsa. Så valet av Luigis har INGENTING att göra med homofobi, snälla ni!

Upphovsman: Folkpartiets partikansli Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 30 december 2013
Kostymklädd herre
Rolig text, 27 december 2009
En svartvit bild från en kyrkogård
Rolig text, postad för länge sedan
Ett kärnkraftverk
Rolig text, postad för länge sedan
Roligt videoklipp, 22 december 2014