Kunden: Du vet de där länkarna längst upp på hemsidan?
Jag: Menyraden?
Kunden: Ja, vi tycker att de får oss att verka överambitiösa. Så vi har bestämt oss för att ha en enda länk kallad 'sajt' och när man klickar på den får man en sån där rullgardinslista. En lista med alla sidor på sajten. Rätt coolt, va?


Kunden: Kan du visa mig några nyanser av blått?
Jag: (öppnar Photoshop och öppnar färgväljaren)
Kunden: Nix. Kan inte se den jag vill ha.
Jag: Men... här finns ALLA möjliga nyanser...
Kunden: Nej, nej, nej. Den jag vill ha finns inte här.


För flera år sedan medan jag jobbade med en hemsida för ett stort vårdföretag var jag tvungen att träffa deras kommitté flera gånger för att låta dem godkänna fotona som hade valts — och budgeterats — för sidan. Bilderna låt i en medelprisklass. Kommittén var väldigt nöjd och godkände omedelbart de utvalda bilderna. Följande måndag fick jag en påhälsning från deras IT-direktör som kungjorde sin briljanta plan för att spara in några korvören åt ledningen: Du, glöm dina svindyra foton. Jag hade några polare på grillfest förra helgen och jag tog en hel hop bilder. Vi använder dem istället. Det var inte bara några av de sämsta bilderna jag någonsin har sett, de passade dessutom inte alls ihop med sidans tema. Det slutade med att jag liksom tappade bort skivan med bilderna under mitt skrivbord, och så använde vi de utvalda bilderna istället.


Bakgrundshistoria: Jag hade jobbat med en besöksbroschyr för en kyrka. På omslaget fanns flera stora cirklar med bilder på folk i dem.
Klienten: Alla tycker att cirklarna ser för mycket ut som bubblor.
Jag: Tycker du att det är dåligt att de förknippar cirklarna med bubblor?
Klinten: Tja, vi vill inte anses som en undervattenskyrka.


Klient om sitt broschyromslag: Bakgrunden är skymning, eller hur? Kan du byta det till gryning? Skymningen är typ... den tiden då demoner kommer ut eller något sådant...


Jag är inte säker på färgen du har använt som bakgrund, den ser väl okej ut på skärmen, men när jag skriver ut den på skrivaren på vårt kontor så påminner den mig om ett par manchesterbyxor jag hade när jag var liten.


Jag jobbade på en identitet åt en klient och vi diskuterade papper för deras kontorsmateriel. Jag hade rekommenderat en typ och klienten ringde och bad mig att skicka ett papper med e-post så han kunde känna på det. Efter att ha påpekat i två minuter att jag inte kan e-posta ett riktigt pappersprov så sa klienten: Okej, bra. Kan du inte mejla det kan du väl åtminstone faxa det.


Text: (Clients from Hell) Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Utan tillstånd är eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Texten är publicerad på SkrattNet med upphovsmannen tillstånd.

Upphovsman: Clients from Hell Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 26 maj 2010
Rolig bild, 26 augusti 2012
Rolig bild, postad för länge sedan
En nörd med en dator i famnen
Rolig text, 24 september 2010
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 30 december 1999