Vi behöver en bildmeny, fyrfärgers. BARA BILDER, INGA ORD. Den är för syn- och hörselskadade.


Tar du 400 dollar för det? Är inte du från Indien? Vad ska du göra med 400 dollar?!


KUND: Vi skulle vilja boka dig för att jobba med det här årets utgåva men, självklart, så är vi inne i en ekonomisk svacka. Så vi kommer bara att kunna betala dig 50% av vad du fick förra året.
JAG: Jag gav er en kraftig rabatt förra året för att det var en första affär. Jag sa tydligt att det var en engångsföreteelse och visade fulla priset för att illustrera.
KUND: Ja... Hursomhelst så vill vi att du börjar nu, eftersom deadline är vid den här tiden nästa vecka.
JAG: Förra året gav ni mig tre månaders försprång.
KUND: Visst... I alla fall, så vill vi att du tar det som brådskande. Åh, och vi kommer förstås att betala dig när projektet börjar löna sig.
JAG: Så, ni vill att jag ska göra tre månaders arbete på en vecka, med löfte att när och om ni får avkastning från mitt arbete så kommer ni att betala mig mindre än hälften av vad min tid är värd.
KUND: Ärligt talat, så trodde vi att du skulle vara mer tacksam.


En kund bad mig att tillverka en banner åt dem med måtten 12 x 3 centimeter. Hon mätte det på sin datorskärm med en linjal.


En kund bad mig designa en logga till hans mekanikerverkstad. Jag frågade vad det var för sorts arbete som utfördes där, för att kunna utforma ett huvudtema för loggan. Han sa att det var vanligt mek-jobb: byta ut trasiga delar, och annat underhåll. Han insisterade på att det måste finnas med en kyckling på loggan.

JAG: Va? Varför då? Din verksamhet har ingenting med kycklingar att göra. Namnet på din verkstad är ”Acme Mekanik”. Det har ABSOLUT INGENTING med kycklingar att göra.
KUND: Jo, jag vet, men… tja, vad kan jag säga? JAG ÄLSKAR KYCKLINGAR.


Jag jobbade med några reklambanners för ett företag. Efter fyra försök av nästan inga direktiv alls, skickar han denna ”feedback”:

KUND: Om jag var till 100% säker på vad vi är ute efter, så kunde jag ge dig mera feedback – vi letar egentligen efter något som ligger bortom vad vi kan förklara i ord.


Jag gillar inte den där nyansen av blått längre. Kan du ändra det till rött? Ja, rött. Som insidan-på-en-pub-rött.

Upphovsman: Clients from Hell Översättare: Sara Risberg Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 6 maj 2010
Rolig bild, 1 mars 2012
Roligt videoklipp, 23 augusti 2012
Rolig bild, 7 augusti 2012
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 1 mars 2010
Rolig text, 11 juni 2010