Art directorn hade flugit från England till Florida för att ta ett foto av en fin gammal Ford Mustang. Hemma i England säger account managers att kunden är missnöjd med alla palmblad.

Account manager: Kan vi inte bara ta bort dem i Photoshop?
AD: Nja, det är inte så enkelt, om du tittar på fotot så ser du att reflektioner av bladen syns i bilens glans. De blir svårare att ta bort.
Account manager: (Smått förundrad) Ja, men om du tar bort palmbladen, så försvinner reflektionen av dem också.


Nätet var fortfarande ungt, det var i Netscape Navigators tidiga dagar.

Vi förberedde ett photoshoppat designförslag för ett företags kommande splitternya hemsida. Svart text på vita sidor, med rubriker och länkar i företagets färger.

VD:n svarade: Ni är amatörer! Svindlare! Jag visade det här för min son, han kan HTML. Det här är inte möjligt! Alla vet att i Netscape är sidor gråa, länkar blåa, och besökta länkar är lila.


En kvinna bad mig skanna in ett foto av hennes döda make i en fiskebåt. När jag gjort det bad hon mig använda Photoshop till att vända mannens ansikte så att det var vänt mot kameran.


Kunder läser inte alltid mailen. De tittar bara på de söta bilderna.

Jag: (13.30) Hej (kund), jag har bifogat slutförandet för dina bokmärken. De är nu uppdaterade med identifierande färgscheman för att matcha varje ämne. Oroa dig inte för de små svarta märkena i hörnen, de KOMMER INTE att skrivas ut. De är där så att tryckerikillarna vet hur de ska förbereda för tryck. Jag behöver ditt godkännande innan klockan 16.00 så att de kan vara färdigtryckta imorgon.

Kund: (16.15) Hej B, vad är det för små svarta prickar i hörnen? Jag fattar inte. Varför la du till dem till designen? Var vänlig ta bort dem och skicka mig ett nytt prov. Och förresten, tror du att tryckerikillarna kan flytta leveranstiden till kl 12 imorgon?

Upphovsman: Clients from Hell Översättare: Jonathan Hansson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 3 september 2017
Rolig bild, 25 september 2017
Närbild av en doktors bröstfika med stetoskop och pennor
Rolig text, postad för länge sedan
Närbild på en kvinnas ansikte
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 10 november 2012
Rolig bild, 19 augusti 2013