Lag I

Den som av någon anledning plötsligt befinner sig i luften kommer att vara kvar där till denne har upptäckt sin situation.

När Daffy Duck går ut för ett stup i tron att att marken fortsätter kommer han att springa i tomma intet tills han tittar ner, varpå 100-meter-i-sekunden-regeln tar över.

Lag II

Alla figurer som är i rörelse tenderar att fortsätta vara i rörelse tills något hårt plötsligt kommer i vägen.

Huruvida skjuten ur en kanon eller på het jakt till fots ska seriefigurer vara så absoluta i sina rörelser att bara en telefonstolpe eller ett gigantiskt klippblock sätter stopp för deras framfart.

Lag III

Den som går genom ett fast ämne ska lämna ett hål som överensstämmer med dennes kontur.

Även kallad siluettpassagen. Detta fenomen är specialiteten för offer av en explosion och vårdslösa fegisar som är så angelägna om att fly så att de går ut direkt genom väggen på ett hus och lämnar ett perfekt siluetthål. Hotet av en skunk eller giftermål skildrar ofta denna reaktion.

Lag IV

Tiden det tar för ett föremål att falla 20 våningar är mindre eller lika lång som tiden det tar att i cirkel springa ner 20 våningar för att försöka fånga saken välbehållen.

Ett sådant föremål är oundvikligt ovärderligt, försöket att fånga det är definitivt inte lyckat.

Lag V

Alla lagar om tyngdkraft blir upphävda av rädsla.

Det finns oftast tillräckligt med psykiska krafter i en kropp för att en chock ska kunna skjuta bort en person från jordens yta.Ett läskigt ljud kan orsaka en uppåtriktad rörelse, och rörelsen slutar vanligtvis i en ljuskrona, en trädtopp eller i toppen av en flaggstång.Fötterna på en figur som springer eller hjulen på en körande bil behöver aldrig nudda marken, speciellt inte när den är på flykt.

Lag VI

Om farten ökar kan ett föremål vara på flera platser samtidigt.

Detta skildras i det berömda tand-och-klo-bråket, i vilket figurers huvuden kan titta fram från ett moln av damm på flera ställen samtidigt.Denna effekt är också vanlig hos kroppar som snurrar eller blir strypta.En knasig figur har valet att fördubbla sig dock bara vid idiotiskt hög fart, och får även ta hjälp av väggar för att uppnå den nödvändiga hastigheten.

Lag VII

Vissa kan gå genom hårda väggar målade som en tunnel. Andra kan det inte.

Detta fenomen har länge förvånat generationer, men det är i alla fall känt att den som målar en tunnel på en vägg för att lura sin motståndare kommer inte att kunna följa honom in i tunneln.Målaren blir istället tillplattad när han försöker följa efter.Detta är inte ett vetenskapligt problem, det är ett konstproblem.

Lag VIII

Katter kan inte dö.

Tecknade katter har fler liv än dom traditionella nio liven.De kan bli hackade, skivade, tillplattade, krossade, klämda eller delade men de kan inte dö. Efter ett ögonblicks självömkan sätts de ihop igen.

Tillägg: En katt kan ändra form så att det passar det hål den går igenom.

Lag IX

Allt faller snabbare än ett städ.

Lag X

För varje hämnd finns det en jämlik eller motsatt hämndaktion.
Detta är en lag som i stor utsträckning även gäller i vår fysiska värld. På grund av det så känns det bättre att se en anka råka illa ut i stället.

Lagtillägg A

Ett spetsigt föremål kommer alltid att driva en figur uppåt.

När någon blir stucken (vanligtvis i baken) av ett vasst föremål (vanligtvis en nål eller häftstift på en stol) kommer denne att trotsa tyngdkraften genom att flyga rakt upp med en våldsam kraft.

Lagtillägg B

Materia kan komma fram ur tomma intet hos coola figurer.

Figurer som är menade att vara coola kan få föremål att uppträd

Upphovsman: Okänd Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Fru Justitia, hållandes en våg
Rolig text, postad för länge sedan
En man och en kvinna som hänglar på en filt på golvet
Rolig text, postad för länge sedan
Illustration till texterna om Shout - Parodin på Scream av Mario Castro Sepulveda & Björn Boström
Rolig text, postad för länge sedan
Omslagsillustration till boken "Nu har det banne mig gått för långt!" av Mattias Boström
Rolig text, 29 april 2010
Fru Justitia, hållandes en våg
Rolig text, postad för länge sedan
Spelscen från det klassiska 8-bitarsspelet Castlevania
Rolig text, 15 april 2011