Microsofts dubbelfel

Inför en konferens i mitten av februari månad år 2000 så tryckte Microsoft upp ett ohyggligt stort antal broschyrer som de postade till företag och privatpersoner i Amerika. Vad som skulle föra den sprillans nya produkten Windows 2000 in i centrum har inte uppmärksammats av det syftet — utan för det dubbelfel som katalogens omslag ståtar med.

På bilden till höger, som visar en del av omslaget, så kan man se en dataskärm med en webbläsare startad. Vad som man först kanske lägger märke till är att det är inte Microsofts egna webbläsare Internet Explorer som syns på skärmen utan deras värsta konkurrent på det området — Netscape. Man kan se det genom att titta längst ner i höger hörnet på skärmen. Där kan man tydligt se Netscapes snabblänkar till de olika programmen i Navigators webbläsarsvit.

Men det slutar inte där! Om man i stället styr ögonen till skärmens övre del så kan man se att webbsidans titel visas längst upp i programmet. Inget ovanligt tänker den ovane datoranvändaren kanske, men eftersom titeln är centrerad så är det inte ett PC-version av Netscape som körs utan en version för Macintosh! Inte direkt de datorerna som Microsofts produkter är kända för att vara anpassade för.

Nu återstår egentligen bara en sak: Att utröna huruvida detta är ett misstag från Microsofts sida, om det för dem inte spelar någon roll eller om det är en kupp från deras sida för att få mer publicitet. Likt den stora toalettpapperdebatten så kommer vi nog aldrig få ett svar, men förhoppningsvis så har det skapat några leenden runt om i världen.

Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 11 september 2015
Tre apor på rad
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, postad för länge sedan
Rolig bild, 1 april 2016
Rolig bild, 12 september 2012
En leksakselefant
Rolig text, postad för länge sedan