För att du verkligen ska veta vilka dagens stora nedskräpningshot är så kommer här en modern guide till vad du kan hitta ute i naturen, så fort du bara lyfter på arslet och knatar ut i den.
Engångsflaskan (nulla panta)
Denna snabbt tillväxande art förekommer i skilda storlekar och kan idetifieras genom de färggranna markeringarna i fjäderdräkten. Några av de mer vanliga exemplaren är Pripps, CocaCola och 7Up. Engångsflaskorna betraktas som farliga, i synnerhet då de kastas från en framrusande bil eller då de krossas mot marken. De iakttas vanligen i stort antal efter det att en grupp ungdomar haft en liten fest i en park eller på stranden.
Den sega tuggummiklumpen ((clibbus äcklius)
Kolossala stim av detta lilla exemplar kan man stöta på överallt på trottoarer i städerna, men deras favorithäckningsplats är inne på biografer. Där kan man finna dem på undersidan av armstödet, på sätet eller på golvet. Man vet alltid när man sätter sig eller trampar på den sega tuggummiklumpen eftersom man fastnar i fåtöljen eller golvet. Detta är igelliknande varelser, och när de en gång har fastnat på byxor eller skor, stannar de för gott.
Den svarta oljefläcken (slemmus spillus)
Denna kolossala varelse börjar bli en välbekant syn vid de flesta stränder. Oljefläckarna är ytterst farliga för alla former av liv, såväl djur som växter och människor. De visar sig vanligen när en billigt hopsatt, rostig oljetanker går i bitar eller när ett oljebolag råkar ut för ett missöde under borrning till havs. Den svarta oljefläcken växer snabbt och blir ofta flera kilometer stor. Eftersom det är oljebolagen som bär ansvaret för dessa varelser, undrar man vad de gör för att bekämpa dem. De lägger ner miljoner på att hyra kändisar som talar om vilket samhällsnyttigt arbete oljebolagen utför.
Den fläckiga snabbkäksbehållaren (biggus maccus)
Den realtivt nya arten, den s.k. fläckiga snabbmatsbehållaren, förökar sig i oroväckande takt. Den kan påträffas på skolgårdar, i parker, på trottoarer, utmed landsvägar och förekommer såväl i stadsbebyggelse som på landsbygden. De fläckiga snabbmatsbehållarna är oftast vita till färgen, och deras fjäderskrud är fläckig av flott, röda ketchupblaffor och annat äckligt mojs. Ursprungligen var detta kräk amerikanskt, men har nu utvandrat och kan iakttas så långt borta från hemlandet som Japan och Finland. Det ryktas att den satts på månen efter en amerikansk landning.
Den allmänna ölburken (plåtus knycclus)
Den allmänna ölburken och dess nära artfrände Den allmänna läskburken samlas i stort antal på parkeringsplatser, ståplatsläktare på idrottsarenor, badstränder, och längs alla våra trafikleder. De är lätta att upptäcka nattetid tack vare sin reflekterande förmåga. Även om de kan se harmlösa ut, kan de vålla stora skador på däcken. De är vanligen cylindriska till formen, men många arter är böjda och tillskrynklade eftersom det anses tufft i vissa kretsar att krama dessa varelser så att de förlorar formen efter att ha tömts på sitt innehåll.
Det rostiga bilvraket (scotum bilum)
Detta fula odjurs naturliga biotop är vid sidan av vägen i hela landet. Dessa stora varelser har besynnerliga ruggningsvanor — så snart de slagit sig ned på en plats, börjar de falla sönder. Först försvinner hjul, batterier och mätare, fönstren blir krossade på ett gåtfullt sätt och sätena avdunstar. Snart är det inget kvar utom ett stort, buckligt, rostigt skal. När ett rostigt bilvrak slår sig ner i din omgivning, flyttar den inte på sig förrän den bogseras bort.
Den långhalsade skorstenen (svavlus smogus)
Denna stora, obehagliga art finner man i alla större städer. Den är lätt igenkännlig genom den svarta rök, sot och annat äckel som den spottar ut i luften. Denna varelse är i sanning högst märklig och den kan förmörka solen med sin rök. Den är en av de främsta hälsoriskerna för alla former av liv och orsakar miljonkostnader för föroreningsskador varje år. Den långhalsade skorstenen kan kontrolleras genom att ett filter sätts över dess munöppning för att uppfånga föroreningarna. Denna process anses alltför kostsam och skulle innebära en nedskräpning i företagsvinsten, vilket betraktas som fult. Att smutsa ner luften är vackert.
Den torra julgranen (julius slängus)
Denna egendomliga varelse dyker upp vid samma tid varje år, ett par veckor efter jul. Den har en blank, grön päls, och ofta hänger silverglänsande glittertrådar på den. Ett par dagar efter häckningen börjar barren falla av, och deras gröna päls får en matt, brun färg. De försvinner så småningom, men man kan vara förvissad om, att den torra julgranen dyker upp framför huset någon vecka efter nästa jul. Den är ofta bärare av tråkiga nyheter, eftersom dess uppdykande förkunnar att det är slut på lovet och skolan ska börja.

Upphovsman: Okänd Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En kille som håller en bukett med blommor som han ska ge sin älskade
Rolig text, 27 juli 2009
En utklädd herre på karneval
Rolig text, postad för länge sedan
En nörd med en dator i famnen
Rolig text, 8 december 2010
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 16 juli 2008
Roligt videoklipp, 21 mars 2012
Ett smutsigt badrum
Rolig text, postad för länge sedan