Ibland är verkligheten bättre än prosan. När Pokémon GO hade lanserats i Sverige fick svenska polisen in rapporter om Zombieliknande beteende som fick polisen i Nynäshamn att gå ut med följande meddelande på deras Facebooksida:

ZOMBILIKNANDE BETEENDE

Den sista tiden har vi fått ett antal samtal till polisen angående människor som uppför sig konstigt eller befinner på märkliga platser. Vi har också själva mött personer runt omkring i Haninge och Nynäshamn, som är märkliga i sina beteende. De går själva eller i klungor och med zombiliknande tendenser stirrar de ner i mobilen samtidigt som de irrande letar runt i omgivningarna.

Det har visat sig finnas en förklaring och det är ett nytt spel i mobiltelefonerna som heter Pokémon Go. Med hjälp av telefonens gps samt kamerafunktionen letar man Pokémon runt omkring i naturen eller i stadsmiljö. Det ser både roligt ut och är framför allt nyttigt att komma ut och röra på sig. En nära anhörig till mig har gått närmare tre mil på två dagar i syfte att hitta olika Pokémon.

Från polisen vill vi dock påpeka att verkligheten inte försvinner bara för att man spelar spel. Trafikregler är fortfarande en realitet som måste följas och då framför allt för att inga trafikolyckor skall uppstå och att någon kanske blir skadad. Vi vill inte att det händer. Personer har exempelvis tvärstannat med bilen längst en väg för att fånga en Pokémon.

Sedan måste man också respektera andra människor. Det är alltså inte tillåtet att gå in på människors tomter eller företags stängda områden. Då kan man göra sig skyldig till brott som hemfridsbrott eller olaga intrång. Många kan också bli oroliga när de möter eller ser människor som uppför sig lite konstigt. Det kan alltså vara bra att kanske förklara vad man gör.

Jag tror vi bara ser början på detta spel eftersom det formellt inte ens är släppt i Sverige än. Liknande spel kommer dessutom garanterat att dyka upp när hypen är så stor. Mitt råd är därför att se till att ha roligt och rör på dig. Men använt sunt förnuft och glöm inte den reella världen runt omkring, eftersom människor är mjuka och bilar är hårda.

Magnus, gruppchef och yttre befäl

Upphovsman: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En domarklubba
Rolig text, postad för länge sedan
Två personer som sitter och tittar på anteckningar på ett möte
Rolig text, 2 juni 2010
En illlustration av ett träd med massa ikoner för sociala medier på grenarna
Rolig text, 24 april 2017
Rolig text, 14 december 2009
Rolig bild, postad för länge sedan
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan