Monopol, Alfapet, Bondespelet i all ära. Men vad sägs om de här nya brädspelen för de svenska hushållen?


Självdeklaration
Varje spelare startar med 250.000 kronor för ett givet år. Vinnare blir den som genom lögn, bedrägeri och annat rackarspel — inklusive äktenskap, barn, sambeskattning, saltade reseräkningar, skattefri inkomst och andra manipulationer — lyckas med att betala minst inkomstskatt.

Rusningstid
Varje spelare får en tunnelbanevagn från Stockholms Spårvägar under rusningstid. Syftet är att klämma in största antalet passagerarpjäser i vagnen utan att de egentligen skadas. Spelarna använder olika medel för att tömma motspelarnas vagnar. Vitlökspassageraren kan tränga ut fem andra pjäser, Snarkande Fyllo skrämmer bort tio och Tonåringar med knivar tömmer halva vagnen. Där finns också motpjäser såsom Polispatrull, Sergeanten med rättskänsla och Storbystad blondin vilka lockar in passagerare i vagnen.

Arbetslöshetsförsäkring
Spelet börjar med att varje spelare får sparken från sitt jobb. Alla kan genast börja kvittera ut arbetslöshetsunderstöd. Vinnare är den som kvitterar ut mest innan försäkringen löper ut och hela tiden underviker alla erbjudanden om arbete. Enligt tärningarna flyttar varje spelare sin pjäs och möter hinder som till exempel Ni erbjuds arbete inom er bransch eller Tyvärr, men ni står i fel kö — och nu stänger vi eller Vi har fått veta att ni har avböjt ett erbjudande om arbete och så vidare.

Naturvård
Varje spelare börjar med ett vackert landsortssamhälle och exploaterar genast detta för kommersiell verksamhet. Genom att använda fabriker, bensinstationer, skyltar etc. tävlar spelarna om att förgifta de flesta vattendragen, skövla de flesta skogarna och fördärva de vackraste utsikterna. Det gäller alltså att efterbilda den landskapstyp vi stöter på utanför alla tätorter i landet.

Privatpraktik
När spelet börjar, har spelarna just fuskat sig till en med. lic. och ska bli läkare. Alla spelarna drar i tur och ordning kort som föreställer patienter. Syftet är att remittera så många patienter som möjligt till specialister eller sjukhus utan att behöva lägga handen på deras uschliga kroppar. Spelets vinnare är den, som lyckas behålla de flesta patienterna trots sina bryska behandlingsmetoder.

Bilverkstad
Varje spelare får en komplett utrustad bilverkstad samt fem kunder med bilar som behöver repareras. Den spelare, som kan avkräva sin kund det högsta beloppet för minsta utförda arbete vinner. Extrapoäng utdelas för utbyte av askkopp och andra delar, som inte är i behov av utbyte plus övriga trick som förekommer.

Upphovsman: Okänd Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
En gubbe som lite ser full i fan ut
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig bild, 16 juli 2010
En tjej som boxar till en kille i hatt
Rolig text, postad för länge sedan